Utrolige Robert har konkurreret i mere end 100 år: Nu har han fået nok

Efter adskillige verdensrekorder i sin aldersgruppe - og uden besværlige konkurrenter - har 106-årig franskmand valgt at nøjes med hyggeture

Den seneste buket fik Robert søndag for et 4000 meterløb, som også blev hans sidste i fuld offentlighed. Foto:  Ritzau Scanpix
Den seneste buket fik Robert søndag for et 4000 meterløb, som også blev hans sidste i fuld offentlighed. Foto: Ritzau Scanpix

I mere end 100 år har Robert Marchand trådt i pedalerne, så sveden sprang. Kilometer efter kilometer.

Nu står den 106-årige franskmand af konkurrence-cyklen. Han vil nemlig have lidt mere tid til andre ting. Fredelige cykelture, for eksempel.

Veteranen er ellers blevet kult og har samlet sig en trofast, global fanskare, der har hyldet hans mange kuriøse rekorder.

Sidste år i januar kørte han således 22,547 kilometer på en time på den nationale velodrome i Saint-Quentin-en-Yvelines vest for Paris.

Det var selvsagt ny verdensrekord for hans aldersgruppe, hvor konkurrenterne er få, faktisk ikke eksisterende, men hvad gør det, når tandhjulene snurrer?

I 2014 trådte han 26,927 kilometer på samme tid, rekord for over 100-årige, og senest – i august – blev han verdensmester på landevej i sin aldersgruppe, 105 +. Også denne gang var de eneste modstandere vinden og måske en let knurrende mave.

Rekord-Robert gør sig klar til endnu et attentat på verdensrekorden i sin aldersklasse i januar 2017. Han gav selvsagt alle sine ikkeeksisterende konkurrenter baghjul. Foto: AP
Rekord-Robert gør sig klar til endnu et attentat på verdensrekorden i sin aldersklasse i januar 2017. Han gav selvsagt alle sine ikkeeksisterende konkurrenter baghjul. Foto: AP

Men nu køres rekordcyklen altså i garage, fortæller AFP.

- Hans læger ønsker ikke, at han skal ud i disse store præstationer længere, fortæller hans nabo Christian Bouchard til den lokale avis, La Marne.

Alain Gautheron, som er præsident for Cyclos Myrtriens Club i Mitry-Mory, hvor Marchand er medlem, er enig. Nu må der bremses op.

- Hvis han skal cykle, skal det kun være for fornøjelsens skyld, siger han.

Et stilstudie i sarte farver. Monsieur Marchand sætter rekord for i +105-klassen. Foto: AP
Et stilstudie i sarte farver. Monsieur Marchand sætter rekord for i +105-klassen. Foto: AP

Den seje veteran fra 26. november 1911 har en fortid som gymnast og bokser. Han har været brandmand og vinsælger, ligesom han har dyrket sukkerrør og grøntsager.

De sidste har han spist en del af, og det er en del af hemmelighed bag hans driftsikre tråd. Han har aldrig røget og har også undgået for meget kaffe og alkohol, har han fortalt.

Det sidste kunne han måske så finde lidt tid til at råde bod på.

Med et stort smil på læben passerer den 105-årige Robert Marchand her målstregen i Paris. (Foto: AP) Cykling 105-årig satte cykelrekord

Cykling TV: 102-årig cyklist sætter ny verdensrekord

15 kommentarer
Vis kommentarer