Vader i tilbud: Superstjernen kan sprænge banken - igen

Peter Sagan kan se frem til en lønstigning, to år efter han senest scorede kassen med sin kontrakt hos Tinkoff

Peter Sagan er eftertragtet som ingen anden (Foto: All Over)
Peter Sagan er eftertragtet som ingen anden (Foto: All Over)

Han er vel nok cykelsportens allerstørste stjerne, og understregede blot sin stjernestatus med weekendens sejr i det belgiske cykel-monument Flandern Rundt.

Peter Sagan er i disse dage på toppen af sin karriere og har det seneste halve års tid med sejren ved verdensmesterskabet i Richmond, Gent-Wevelgem og nu også Flandern Rundt kombineret med utal af topplaceringer i stort set alle løb, han stiller til start i, demonstreret, at der næppe findes nogen mere konkurrence-dygtig rytter end netop ham.

Sagan i højt humør på en kamel i Abu Dhabu (Foto: AP) Cykling Vild statistik: Superstjernen med 43 top 5-placeringer

Sagan, som på billedet kører først over stregen i Gent-Wevelgem, vandt søndag sit første monument, da han sejrede i Flandern Rundt. (Foto: All Over). Cykling Brølstærk verdensmester knuste konkurrenterne

Sagans cykelhold Tinkoff i skikkelse af den russiske rigmand Oleg Tinkov har tilkendegivet, at de indstiller aktiviteterne med udgangen af denne sæson, og det betyder, at verdensmesteren er på holdjagt igen.

Men superstjernen behøver selvsagt ikke frygte for fremtiden, for bejlerne står i kø for at sikre sig super-slovakkens signatur. I følge Cyclingnews.com er det storhold som Trek-Segafredo, BMC og Etixx-QuickStep, der alle jagter en underskrift fra verdensmesteren.

Hos BMC vil Sagan skulle erstatte den tidligere verdensmester Philippe Gilbert, der meldes på vej væk. Hos Trek vil Sagan skulle erstatte sin største brostenskonkurrent Fabian Cancellara, der stopper sin karriere efter sæsonen, mens Etixx-QuickStep leder efter en afløser for Tom Boonen, der også forventes at indstille sin karriere i år.

Det siger sig selv, at en kontrakt med Peter Sagan ikke bliver en billig affære. Det var heller ikke tilfældet for to år siden, da daværende Tinkoff-Saxo smed en ordentlig check efter Sagan for at han kunne køre for det russiske mandskab.

Ifølge Cyclingnews sprængte Sagan banken med sin underskrift med Tinkoff, hvor han nu tjener fire millioner euro om året (30 millioner kroner), men i hans kommende kontrakt forventes det, at betalingen for Sagans ydelser vil blive endnu højere.

Cykling Tinkov ærgrer sig over kontrakt: Slut med monsterlønninger

Sagans stjerne er bare blevet endnu større i de sidste to sæsoner, og selvom Oleg Tinkov sidste år raslede med sablen og nærmest svinede Sagan til for hans manglende præstationer og fortrød sin enorme lønudbetaling til slovakken, så har piben forlængst fået en anden lyd, hvor russeren naturligt nok jubler over sin superstjerne.

Alle hold med pengepungen i orden vil elske at have Sagan i deres stald, og selvom Sagan sikkert vil kræve et par folk med sig, heriblandt sin knap så talentfulde bror Juraj Sagan, vil det næppe værre det, der ødelægger en eventuel aftale.

Det bliver nok en gang nogle indbringende sæsoner at hedde Peter Sagan i...

0 kommentarer
Vis kommentarer