Annonce:
Annonce:

Værsgo Riis: Her er de ledige stjerner til dit cykelhold

Bjarne Riis vil uden tvivl hente profiler, hvis han får magten i det nye cykelprojekt. Ekstra Bladet lister de potentielle

Annonce:
Følg Cykling

Efter alt at dømme er Bjarne Riis langt fremme i arbejdet med at skabe et nyt, stort cykelhold, der skal køre på World Touren i 2017, og bliver han faktisk atter chef for et storhold, vil han uden tvivl gå efter de største rytterprofiler.

Med en bahrainsk prins som velpolstret pengemand er det planen, at 'Ørnen fra Herning' skal være holdets manager og udstikke retningslinjer for holdets succes fremover.

Afsløring: Riis med nyt storhold - jagter superstjerne

Endnu er intet officielt bekræftet, men man må tage for givet, at Riis allerede nu sonderer markedet for spændende ryttere, der står uden kontrakt i den kommende sæson.

Og det er bestemt et slagkraftigt mandskab, danskeren kan få stablet på benene. Snesevis af højt kvalificerede ryttere skal have nye kontrakter i år, og Riis vil med garanti have fangarmene ude efter flere af dem.

Annonce:

Men skal Ekstra Bladet forsøge at komme med et realistisk bud på, hvilke ryttere, der kan have en fremtid på Riis' hold, så er feltet trods alt en smule indsnævret.

Medie: Riis og Seier med i kæmpe cykelprojekt

Superstjerne Peter Sagan skulle have højeste prioritet, men også en mand som den tidligere Tour-vinder Vincenzo Nibali sættes allerede nu i forbindelse med Bahrain-projektet.

Riis har en forkærlighed for danske ryttere, og det er usandsynligt, at der ikke vil være et vist dansk islæt på det hold, der formentlig ser dagens lys i 2017.

Ekstra Bladet giver her sit bud på, hvilke ryttere der kunne tænkes at være en del af Riis' planer.


Peter Sagan:
Bliver holdets store stjerne. Han har godt nok en kontrakt for 2017 med Tinkoff-mandskabet, men da holdejer Oleg Tinkov allerede har meddelt, at holdet ikke fortsætter i 2017, så er Sagans kontrakt for '17 intet værd.

Derfor vil han være fri på markedet, og hans agent Giovanni Lombardi har et godt forhold til den danske teammanager, og et nyt arbejde mellem Riis og Sagan er ikke urealistisk.

Annonce:

Sejre i spurter, på kuperede etaper, på brosten, korte prologer, ja nærmest alle terræner på nær de højeste bjerge kan Sagan vinde i. Og han vil være garant for en masse opmærksomhed og topresultater sæsonen igennem. Lige, hvad et nystartet cykelhold har brug for.

Sagan vil sandsynligvis have et par folk med sig, hvor både brormand Juraj Sagan og nok også Maciej Bodnar skal med.


Rafal Majka:
Den polske bjerggeds situation er den samme som Sagans. Han har kontrakt med Tinkoff næste år, men kan ikke se frem til en opretholdelse af denne.

Han har allerede kørt flere sæsoner under Riis' ledelse, og vil med sin større erfaring og flere år på bagen i det professionelle felt være en frontfigur på holdet i de store etapeløb. Riis har set et stort lys i polakken og vil givetvis elske at arbejde med Majka påny

Uden Contador som kaptajn kan Majka få chancen, eksempelvis i Touren, og han vil være et godt kort at spille i kampen om podieplaceringerne i de største løb. Mangler dog lige det sidste, inden han kan true folk som Chris Froome og Nairo Quintana, når alle er i topform.

Annonce:


Vincenzo Nibali:
Står uden kontrakt i 2017, og det forventes ikke, han fortsætter på Astana, hvor han eftersigende ikke er tilfreds med tingenes tilstand. Han er angiveligt i forhandlinger med flere mandskaber, og skulle være langt fremme i forhandlingerne med Trek-Segafredo for den kommende sæson.

Men Riis blander sig måske i kampen om den eftertragtede italiener. Nibali har vundet alle de tre store rundture, og det alene borger for kvalitet. Han kan nok ikke slå Froome og Quintana, når de er på toppen, men i etapeløb som Giro d'Italia og Vuelta a España vil italieneren være favorit til sejren.

Den 31-årige italiener kan dog også vinde endagsløbene, og har vundet endagsløb som Giro di Lombardia og GP Plouay. Så det er en mand, der ved, hvordan man vinder, og vil være et stærkt navn at kunne tilknytte Riis-mandskabet.

Italieneren vil dog givetvis kræve en del medarbejdere med sig, hvor flere folk fra hans nuværende Astana-mandskab sikkert vil være en del af pakkeløsningen.

Annonce:


Daniele Bennati:
Med holdets tre største stjerner på plads er det blevet tid til at kigge lidt på hvilke folk, der skal hjælpe stjernerne frem til sejr. Og til den opgave findes næppe mange bedre end den tidligere topsprinter Daniele Bennati.

Han er skattet som en værdifuld hjælperytter, der kan hjælpe på brosten, flad vej og er en vigtig mand på tidskørsler.

Bennati har allerede arbejdet for både Sagan, Nibali og Majka, og derfor vil det være oplagt, at italieneren, der for nylig vandt en etape i Ruta del Sol, fortsætter sin hjælperolle for de tre.

Man skal bestemt ikke undervurdere Bennatis betydning, og Riis har også selv arbejdet med italieneren, som ligner en ønskerytter for den danske manager.


Michael Valgren:
Der skal danskere med på Riis' nye hold, og det danske håb Michael Valgren står udenfor kontrakt for den kommende sæson. Potentialet hos jyden er stort, og med den rette guidning kan han drive det langt.

Annonce:

Valgren selv har ytret stor sympati for Riis tidligere, og vil sikkert gerne fortsætte et samarbejde med den tidligere holdejer. Riis selv ser også et stort lys i Valgren, der efter en flot debutsæson mistede lidt af pusten sidste år.

I sit 3. år som professionel er det nu, Valgren skal vise, at talentet rækker til mere. Selvom han bliver vigtig mand for Contador i år, skal han ud og vise evner på egen hånd, så hans kommende lønseddel afspejler hans store talent.


Rasmus Guldhammer:
Det tidligere danske vidunder-talent knækkede nakken tidligt i sin karriere, og måtte tilbage på dansk kontinentalniveau for at finde lysten til cyklingen igen.

Det lykkedes, og sidste år fik danskeren så muligheden for en ny professionel tilværelse på det nu tidligere Cult-mandskab.

Her havde Guldhammer en rigtig flot sæson, selvom sejrene udeblev, og større hold var ude efter danskeren. Han foretrak dog den sikre tilværelse på Cult, der dog sidenhen under megen tumult blev til Team Stölting.

Annonce:

Riis har som Valgren også været begejstret for Guldhammer, og han vil sikkert gerne udvikle videre på Guldhammers talent på det nye Bahrain-mandskab.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: