Værsgo Riis: Her er dit Tour-hold

500 ryttere står uden job på nuværende tidspunkt, så selv om Bjarne Riis begynder helt på bar bund, kan han skrue et ret stærkt hold sammen

Ekstra Bladet TV: Cykelreporter Brian Askvig og cykelkommentator Michael Rasmussen diskuterer mulighederne for Bjarne Riis i fremtiden.

Vender Riis allerede næste år tilbage som teamejer på World Tour-niveau, bliver det givetvis som ny ejer af et eksisterende hold, hvor der allerede er en kerne af ryttere på kontrakt. Men skulle han nu begynde helt fra grunden, behøver han ikke bekymre sig længe om bemandingen.

500 ryttere i cykelsportens tre divisioner står i øjeblikket uden job, og blandt dem er der både topryttere og bundsolide hjælperyttere, som uden tvivl finder ny beskæftigelse, inden året er omme.

Og så er der en stor gruppe af upåagtede ryttere, som nok bare skal glæde sig, hvis de finder et hold, der har råd til at dække deres rejseudgifter.

Rygtet vil vide, at Bjarne Riis pønser Cykling - 7. okt. 2015 - kl. 21:29 Afsløring: Riis vil købe sit hold tilbage

Det nok største navn på listen – som ajourføres af statistiksiden Procyclingstats.com – er tidligere Tour-vinder Bradley Wiggins, som stadig kører lidt på landevej, men har prioriteret sin banekarriere hen mod OL i Rio næste år. Han er ikke aktuel for et nyt World Tour-mandskab.

Det er en anden Grand Tour-vinder, nemlig amerikaneren Chris Horner, heller ikke. Han vandt Vuelta a España som 41-årig i 2013 til manges forbløffelse, men siden har han ikke præsteret noget af betydning. Han fylder 44 senere i oktober og skal nok ikke regne med at få mange tilbud fra hold på World Touren.

Se også: Ekspert: Riis må søge penge i udlandet

Et par danskere fylder også pladser ud på den triste top 500-liste over arbejdsløse cykelryttere. U23-verdensmester i enkeltstart, Mads Würtz Schmidt, er på listen, og det samme er Asbjørn Kragh Andersen, Lasse Norman Hansen og Martin Mortensen.

De skal nok få job et eller andet sted, og ifølge Ekstra Bladets oplysninger har et par af dem allerede underskrevet en kontrakt og venter blot på, at deres næste arbejdsgiver finder tiden moden til at præsentere dem.

Op mod 30 ryttere skal der bruges på et World Tour-hold, og dem kan man med lethed pille ud af den aktuelle arbejdsløshedskø. Ekstra Bladet har valgt ni ryttere, som ville udgøre et stærkt Tour de France-hold, hvis en rutineret manager som Bjarne Riis fik tid til at forme dem efter sit hoved.

Den fulde liste over kontraktløse ryttere kan ses på www.procyclingstats.com under ’statistics’.

Oleg Tinkov under Tour de France 2015, hvor han som sædvanligt optrådte som om, han selv var stjernen på holdet. (Foto: Tariq Mikkel Khan). Cykling - 9. okt. 2015 - kl. 13:27 Riis lurer i kulissen: Derfor vil Tinkov sælge

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

48 kommentarer
Vis kommentarer