Valgren: Mest stolt af VM

'Årets Cykelrytter' mindes VM, hvor han kørte formidabelt og sluttede som nummer 20, som det løb, han er mest stolt af i sin forrygende debutsæson

Michael Valgren kan kigge tilbage på et fantastisk debutår som professionel med flere sejre - alligevel er deltagelsen ved VM for ham højdepunktet
Michael Valgren kan kigge tilbage på et fantastisk debutår som professionel med flere sejre - alligevel er deltagelsen ved VM for ham højdepunktet

De fleste var forberedte på, at Michael Valgren tirsdag ville blive kåret som 'Årets Cykelrytter' efter en forrygende debutsæson som professionel, men hovedpersonen selv erklærede sig forbløffet over den store hæder.

- Jeg havde ikke troet, at det blev mig, for det var et stærkt felt. Jeg må have mange venner blandt licensrytterne, sagde Valgren med et smil, da han fik sit trofæ overrakt.

De øvrige nominerede var Matti Breschel, Magnus Cort, banelandsholdet og Annika Langvad, og vinderen udpeges af DCU's medlemmer.

- Det er superfedt at få deres anerkendelse. Det betyder rigtigt meget for mig at blive kåret til 'Årets Cykelrytter'.

Michael Valgren kunne smile, da tiltlen som Årets Cykelrytter 2014 kom i hus. (Foto: Jan Unger) Cykling Superdebutant er årets cykelrytter

Valgren har kørt en enestående flot sæson, som han egentlig blot regnede med skulle være et år i lære som professionel. Han havde det svært i begyndelsen af sæsonen, men fra maj måned begyndte det at rulle for den 22-årige Tinkoff-Saxo-rytter, som vandt DM og Post Danmark Rundt og kørte et forrygende Vuelta a España, før han imponerede alle ved VM.

- VM er nok det løb, jeg er allermest stolt af, fordi jeg var så tæt på at køre med om sejren. Post Danmark Rundt var selvfølgelig også stort, men jeg vandt på en lidt billig baggrund, sagde Valgren - og fortrød straks.

- Nej, ikke billig som sådan, men heldet var på min side, kan man sige. Det umulige skulle ske, nemlig at et udbrud kørte hjem på sidste etape til Frederiksberg, hvis jeg skulle vinde. Og så skete det umulige, sagde Valgren.

Landevejene ligger åben for Valgren, mener Nicki Sørensen (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Storroser dansk kæmpetalent: Han har ingen begrænsninger

Han lå før sidste etape 25 sekunder efter sin holdkammerat Manuele Boaro, som lå til at vinde samlet, men Valgren sad med i dagens udbrud og endte med at vinde Danmarks største cykelløb.

- Det var et fantastisk resultat, men VM havde større betydning for mig internationalt, hvor Post Danmark Rundt for mange jo bare er et lille, ubetydeligt løb. VM, derimod, var det løb, hvor jeg virkelig viste, hvad jeg kan, sagde Valgren og prøvede at forklare, hvorfor hans debutsæson blev så fænomenal, som tilfældet er.

- Jeg greb chancen, når det bød sig, og jeg har nydt at køre på cykel hele året. Efterhånden får man også mere selvtillid, når det går godt, og når man sidder i et felt og ved, at man kan sparke røv, sagde Valgren.

Nyprofessionelle Michael Valgren har kørt en enestående flot sæson og gjorde det forbløffende godt ved sit første DM. (Foto: Tariq Mikkel Khan). Cykling Sportschef: Valgren får VM-medalje inden fem år

Han åbner sin 2015-sæson i Dubai Tour, hvorefter hans sæsonprogram er usikkert. Dog er der tale om Ruta del Sol, Paris-Nice, Ardenner-klassikerne og Schweiz Rundt. Han tvivler på, at han får debut i Tour de France i år.

- Der er mange om buddet, så det bliver svært. Men det er et stort mål for mig at køre Tour de France på sigt. Og at vinde en etape, sagde Michael Valgren.

0 kommentarer
Vis kommentarer