Annonce:
Annonce:

Valgren til chefen: Send mig i udbrud

Touren bevæger sig nu ind i Alperne, som ikke er Michael Valgrens foretrukne terræn, men den danske klassikerrytter vil gerne ud at sidde helt forrest

Michael Valgren er ivrig efter at yde maksimalt for sin kaptajn i Alperne, selv om det ikke er hans foretrukne terræn. Foto: Claus Bonnerup.
Michael Valgren er ivrig efter at yde maksimalt for sin kaptajn i Alperne, selv om det ikke er hans foretrukne terræn. Foto: Claus Bonnerup.
Annonce:
Følg Cykling

ROMANS-SUR-ISÈRE (Ekstra Bladet): Selv efter tabet af sine to vigtigste hjælpere i bjergene har Fabio Aru formået at holde moralen oppe på Astana, og holdet kører ind i på i Alperne svækket, men parat.

Det fastslog Michael Valgren, som tirsdag ydede en stor indsats for Aru, da han havde været i bad i bussen efter endnu en stegende hed dag i sadlen.

- Vi har ikke det stærkeste hold i bjergene, så jeg vil prøve at foreslå, at nogle af os bliver sendt i udbrud onsdag. Så er vi på forkant, og så kan vi hjælpe Fabio, når vi så bliver hentet på et tidspunkt, sagde Valgren.

Annonce:

- Kommer vi med over den sidste stigning, så har Fabio hjælp på nedkørslen. Det var noget, han manglede i søndags. Det er en taktik, man godt kunne følge, men det kræver, at vi ikke bruger for mange kræfter på at ramme det rigtige udbrud. Det ville være dumt.

’Den sidste stigning’ er identisk med mytologiske Col du Galibier, hvorfra der er knapt 30 kilometers nedkørsel til målet i Serre-Chevalier. Inden Galibier skal Valgren i udbruddet bestige Col de la Croix de Fer og Col du Télégraphe med god afstand til feltet, hvis hans plan skal føres ud i livet.

- Galibier onsdag og Col d’Izoard torsdag. Det er historiske tinder i Tour de France. Hvilke tanker gør du dig om det?

- Jeg har aldrig kørt dem, så der er ingen klokker, der ringer. Det er helt nyt for mig, sagde Michael Valgren med et grin.

- Men jeg ved jo, at det er hårde etaper, og det kan godt ende i ren overlevelse for mig. Hvis det ikke bliver til udbrud for mit vedkommende, så gælder det om at komme igennem etaperne så nemt, som muligt, og så samtidig hjælpe Fabio, hvor jeg kan, sagde Valgren.

Annonce:

Jakob Fuglsangs og Dario Cataldos utidige exit på grund af styrt på 11. etape er et alvorligt slag mod Fabio Aru, som er efterladt uden deciderede bjerg-hjælperyttere. Men den italienske kaptajn har bevaret roen og sikrer et lavt stressniveau, fortæller Valgren, som har lært sig italiensk til husbehov og derfor ikke oplever, at der er en sprogbarriere mellem ham og Aru.

- Man kan også bruge for mange kræfter oppe i hovedet, og der er Fabio skidegod som holdkammerat, for han stresser os ikke så meget, som Contador gjorde på Tinkoff, sagde Valgren og tilføjede, at forskellen også kan skyldes, at han selv er blevet ældre og mere erfaren.

- Hvilke forventninger og forhåbninger har du endnu til dig selv i denne Tour?

- Der er en fredagsetape (til Salon de Provence, red.), hvor jeg måske kunne få lov at køre af sted, sagde Valgren.

Annonce:

- Hvem ville køre et udbrud ind? Kittel har måske ikke længere interesse i at køre massespurter, men ser gerne, at pointene på stregen bliver fordelt til alle andre end Matthews, så måske kunne det blive noget, sagde Valgren med reference til den voksende spænding i pointkonkurrencen, hvor Team Sunwebs Michael Matthews tirsdag med endnu en etapesejr lægger pres på Quick-Steps Marcel Kittel i den grønne pointrøje.

- Men lad os nu se. Der er længe til fredag, sagde Valgren.

Så skete det igen: Tilskuerne buhede af førertrøjen

Valgren: Derfor er det en fordel at miste den gule trøje

'Den store kanon' gik af: Angreb Tour-gigant med gaffel

Gul trøje i panik: Gik fra dør til dør for at låne en cykel

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: