Valgren vil have et år mere i dannebrogstrøjen

Sidste år blev Michael Valgren dansk mester efter flot kørsel - nu er han blevet så glad for trøjen, at han vil gå langt for at beholde den

Michael Valgren har vænnet sig til de rød-hvide farver. Så han vil gerne genvinde DM på søndag. (Foto: All Over Press/Tim de Waele)
Michael Valgren har vænnet sig til de rød-hvide farver. Så han vil gerne genvinde DM på søndag. (Foto: All Over Press/Tim de Waele)

RØNDE (Ekstra Bladet): Der er ved at være gået et år, siden Michael Valgren med en overbevisende sejr i Faaborg kunne trække dannebrogstrøjen over hovedet.

Den har han kørt med siden, men søndag stiller han for første gang i et linjeløb op uden.

Men det vil han ændre på med en sejr i Rønde. For han har nydt at køre i rødt og hvid som kontrast til Tinkoff-Saxos flourescerende gule farve.

- Ja, helt sikkert. Det har været et superfedt år at køre i dannebrogstrøjen - helt specielt. Så jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at beholde den, siger Michael Valgren, der har fået godt med opmærksomhed i den rød-hvide trikot

- Jeg har mærket det på godt og ondt. Når man sidder i feltet med andre handsker og trøje, så får man ikke helt så meget plads. Men jeg er blevet bemærket af kommentatorer og publikum, og det er en meget fed følelse.

- Og det kan jo være det, der giver et ekstra nul i din kontrakt, siger Michael Valgren, der altså har kontrakt med Tinkoff-Saxo også for den kommende sæson og således ikke får glæde en en ny sejr her og nu.

Matti Breschel er ude af DM efter at være påkørt af bil under træningen (Foto: Tariq Mikkel Khan Cykling Kørt ned af bil: Breschel dropper DM

Sidste år skulle han bruge sine kræfter tidligt i DM-løbet og trække udbrydere ind - og så flaskede det sgi alligevel sådan, at han havde en reserve til sidst.

Men sådan kommer det nok ikke til at gå i år, hvor han er kravlet et hak op i hierarkiet.

- Ja, det er jeg nok. Men vi starter ud med, at alle får deres egen chance. Vi skal lukrere på, at de andre er så mange at de skal arbejde lidt mere. Vi har ikke rigtig nok at give af. Vi skal bruge alle mand rigtigt, siger Valgren.

Glad Christopher Juul (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Har jeg vundet DM? Fucking hell, man

Han forventer livlig aktivitet fra Trefor og Cult, mens de enlige svaler, Magnus Cort (Orica-GreenEdge) og Jakob Fuglsang (Astana) også bliver rivaler, der skal holdes øje med fra Tinkoff-Saxos side.

De har selv en Christopher Juul-Jensen i god form samt Chris Anker Sørensen og Michael Mørkøv til start.

DM bliver skudt i gang søndag kl. 12.30. Der skal køres 15 omgange på den 13,9 km lange kuperede rute i og omkring Rønde i Djursland.

TV2 Sport sender live fra løbet kl. 15.

0 kommentarer
Vis kommentarer