Valgrens VM i fare efter dramatisk styrt

Michael Valgren styrtede voldsomt under VM i holdtidskørsel, og han er dermed tvivlsom til linjeløbet om en uge - holdløbet blev for andet år i træk vundet af BMC

Michael Valgren var hårdt i asfalten under VM i holdløb. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Michael Valgren var hårdt i asfalten under VM i holdløb. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Danske cykelfans fik ikke lige den bedste optakt til VM i landevejscykling, hvis de søndag aften tunede ind på holdløbet, der traditionen tro åbnede verdensmesterskaberne.

For på vej mod bedste tid ved anden mellemtid røg danske Michael Valgren i asfalten i Richmond og kurede et godt stykke på skulderen hen ad asfalten.

Med sig i faldet tog han holdkammeraten Michael Rogers, der ikke kunne undgå at køre ind i Valgrens væltede cykel.

Se også: Cykelstjernens voldsomme operation: 50 skruer i ansigtet

Danskeren, der havde ramt en forankørende holdkammerats baghjul, sad længe i rabatten og sundede sig efter det voldsomme styrt, inden han kom på cyklen igen - men der var løbet kørt for Tinkoff-Saxo, der havde mistet for meget tid, og de kunne ikke fortsætte med de blot tre ryttere, der var tilbage i sadlerne efter styrtet.

I stedet samlede de den satte rytter og de to styrtede op og gennemførte løbet i dagens dårligste tid - mere end otte minutter efter den bedste tid.

Det store spørgsmål er nu, om Michael Valgren kan komme sig til at køre søndagens linjeløb i Richmonds gader. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at han har nogle smertefulde dage foran sig.

Se også: Skulderskade koster Mark Cavendish VM

Anderledes lyst så det ud for rytterne fra BMC.

De forsvarende verdensmestre holdt nemlig de tidligere verdensmestre Etixx-QuickStep bag sig i en ellers tæt duel, hvor Movistar på 3. pladsen var mere end 20 sekunder fra at true dem.

Jakob Fuglsang blev med Astana placeret som nr. 8, mens Lars Bak med Lotto-Soudal kørte hjem en plads foran på en 7.plads.

3 kommentarer
Vis kommentarer