Valverde sejrer atter på muren

Flèche Wallonne blev vundet af den spanske superstjerne Alejandro Valverde, da han for tredje gang i karrieren var stærkest på den legendariske Mur de Huy

For tredje gang i karrieren vandt Alejandro Valverden forårsklassikeren Flèche Wallonne. (Arkivfoto: AP/Yves Logghe)
For tredje gang i karrieren vandt Alejandro Valverden forårsklassikeren Flèche Wallonne. (Arkivfoto: AP/Yves Logghe)

Med talrige styrt, der blandt andre sendte storfavoritten Philippe Gilbert (BMC) og Tour-favoritten Chris Froome (Sky) i asfalten, blev årets Flèche Wallonne en uønsket dramatisk affære med en ikke overraskende vinder i form af den spanske superstjerne Alejandro Valverde (Movistar).

Indtil kort før mål lå belgieren Tim Wellens (Lotto-Soudal) i vinderposition. Han brød fri på stigningen Côte de Cherave, som er ny i løbet, og som er lagt ind kort før den legendariske Mur de Huy. Han blev imidlertid opslugt af favoritterne på finalestigningen i deres vilde jagt på den eftertragtede sejr.

Se også: Verdensmester vinder Amstel Gold Race

Valverde viste sig for andet år i træk - og for tredje gang i karrieren - stærkest af alle, og han forstærkede dermed sin favoritposition før søndagens Liège-Bastogne-Liège, et af cykelsportens fem monumenter, som afslutter Ardenner-klassikerne.

En anden, der har kørt sig ind i favoritfeltet søndag, må være Jakob Fuglsang, som blev en fornem nummer otte i Flèche Wallonne, som ellers er et løb, han ikke er særligt begejstret for. Mur de Huy er simpelt hen for barsk, har han flere gange givet udtryk for, så med sin placering onsdag understreger han sin aktuelt forrygende form.

Se også: Sportsdirektør: Valgren skal vænne sig til kaptajnrolle

Valverde vandt løbet foran Julian Alaphilippe (Etixx) og Michael Albasini (Orica-GreenEdge).

Ud over dagens lange udbrud bestående af først syv og siden fem ryttere blev løbet præget af talrige styrt, som kostede mange ryttere dyrt. Gilbert slog sig tilsyneladende slemt, da han røg i asfalten med cirka 50 kilometer til mål. Han udgik af løbet, mens Froome bragte sin Tour-forberedelse i fare, da han slog sin venstre hofte 12 kilometer fra stregen. Han fortsatte dog i løbet og kom i mål over 12 minutter efter Valverde.

Også den danske mester Michael Valgren (Tinkoff) røg i grøften. Han kom hurtigt i sadlen igen, men han valgte siden at udgå.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere