Vanvittig dag går i historiebøgerne: Stor stjerne fortryder sit valg

Tom Dumoulin var ikke helt tilfreds med alle sine dispositioner på 19. etape, hvor Froome smadrede alle konkurrenterne

Tom Dumoulin i spidsen for forfølgerne, der jagter Chris Froome. Foto: Luca Bettini/AFP/Ritzau Scanpix
Tom Dumoulin i spidsen for forfølgerne, der jagter Chris Froome. Foto: Luca Bettini/AFP/Ritzau Scanpix

Ethvert nederlag har en årsag.

Fredag baskede Chris Froome alle sine konkurrenter med et storslået soloridt over 80 km., og selv om en forfølgergruppe med Tom Dumoulin i spidsen jagtede ham hele vejen, så var briten ikke til at hente.

Specielt på nedkørslerne hentede Froome tid. Og det var netop nedad, at Dumoulin efter etapen fandt den største anke blandt sine dispositioner.

For han ville gerne have følgeskab i kvartetten med Thibaut Pinot, Miguel Ángel López og Richard Carapaz. Bagfra kæmpede Pinots hjælper Sebastian Reichenbach for at komme op efter splittelsen på Colle Delle Finestre, og han ville uden tvivl være en god mand for Dumoulin også.

- To gange besluttede jeg mig for at vente på Reichenbach, fordi han ville tage føringer med mig. Måske var det ikke en klog beslutning.

- For mig selv kan jeg køre lige så hurtigt nedad som Froome, men Reichenbach kører nedad som en gammel dame. Set i bakspejlet var det ikke den bedste idé. Men det er nemt at sige efterfølgende, sagde Tom Dumoulin efter etapen.

Gruppen fik følgeskab af Sebastian Reichenbach, men tabte meget tid til Froome på grund af det. Hollænderen fortsatte dog kampen, men forgæves og endte med et tidstab på 3.23 minutter.

- Jeg vidste, at det mest var mit ansvar i forfølgergruppen. Alle kørte deres eget løb, og jeg har forståelse for, hvorfor ikke alle kørte med.

- Det var en rigtig vild etape. Jeg havde gode ben og gjorde alt rigtigt, men Froome var for stærk, og jeg havde ikke benene til at følge ham. Jeg forventede, at Sky gik efter det og vidste, at de planlagde noget, sagde Dumoulin, der ikke ligefrem er optimistisk i forhold til at tage tid på Froome på lørdagens hårde bjergetape.

Også selv om han blot er 40 sekunder efter.

- Lige nu er jeg en smule pessimistisk, men vi må se, når jeg vågner i morgen. Det bliver vanskeligt, sagde Dumoulin

Lørdagens 214 km lange etape slutter med 90 km, hvor rytterne skal over Col Tsecore og Col Saint Pantaléon, inden der er mål i skisportsbyen Cervinia. Alle tre bjerge i den hårdeste kategori.

Chris Froome satte alle til vægs på Giroens kongeetape. Foto: Daniel Dal Zennaro/AP/Ritzau Scanpix Cykling Kyllingen efter Froomes massakre: - Kan ikke være astma-medicinen

Cykling Froome knækkede alle i Giro-massakre

Mads Pedersen er et af de mest lysende talenter i dansk cykelsport. Foto: All Over Press Cykling Contador begejstret for danske talenter: De er godt nok stærke

9 kommentarer
Vis kommentarer