Vanvittig tilskuer sender ryttere i asfalten

En utilfreds tilskuer saboterede et cykelløb på den franske ø La Réunion og forårsagede flere styrt

Video: www.linfo.re
Følg Cykling

Kun en galning finder på at spærre vejen for adrenalinpumpet cykelfelt, som øjner en målstreg forude, og sådan en findes desværre på det fjerne, franske departement La Réunion. Det konstaterede ryttere og tilskuere søndag, da første etape af Tour de Cycliste Antenne Réunion blev afviklet.

Da en udbrydergruppe på 10 ryttere spurtede om sejren, trak galningen pludselig en barriere ud foran feltet og tværs hen over opløbsstrækningen. Seks ryttere - heraf den førende i spurten - nåede ikke at undvige og blev slynget i jorden, da de ramte metalhegnet, mens de øvrige med nød og næppe undveg.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som løbsarrangøren udsendte efter den vanvittige episode, som førte til neutralisering af etapen.

Journalisten Antoine Forestier fra Antenne Réunion dækker løbet, og han har givet Ekstra Bladet tilladelse til at bruge klippet af den vanvittige afslutning. Endvidere har Forestier via sin Twitter-profil klarlagt baggrunden for episoden.

Tidligere på etapen var rytteren Jonathan Boyer involveret i et slemt styrt, som rytteren Enzo Bernard fik skylden for. Det fandt sted, da de to ryttere spurtede om point i en indlagt spurt. De kom begge til skade med Boyer som den sværest medtagne, og hans far, Jean-Bernard Boyer, krævede løbet stoppet. Det skete ikke, og i dyb frustration og tiltagende raseri greb faderen til selvtægt. Han besluttede sig for at sabotere finalen, hvilket altså gik ud over helt uskyldige ryttere.

Løbsledelsen idømte Jean-Bernard Boyer, som er tilknyttet sin søns cykleklub, en bøde på 300 euro - cirka 2.200 kroner. Enzo Bernard blev smidt ud af løbet og idømt 130 euro i bødet for styrtet, som også skadede en dreng blandt tilskuerne overfladisk.

Enzo Bernard hævder i øvrigt sin uskyld, idet han på Twitter skriver, at det var Jonathan Boyer selv, der forårsagede det oprindelige styrt. Bernard kalder beslutningen om at udelukke ham for 'ikke objektiv'.

La Réunion er en ø, der ligger øst for Madagaskar. Øen er fransk territorium og er et af landets oversøiske departementer.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.