Vanvittige scener i etapeløb: Motorcykel pløjer fire ryttere ned

Stjernerytters bror er kørt på hospitalet efter et voldsom uheld under det colombianske cykelløb

Voldsomt sammenstød kostede to ryttere deltagelse i etapeløbet Vuelta a Colombia. Foto: Colombian Cycling Federation.
Voldsomt sammenstød kostede to ryttere deltagelse i etapeløbet Vuelta a Colombia. Foto: Colombian Cycling Federation.

Det gik dramatisk for sig under den næstsidste etape af Vuelta a Colombia søndag.

Her kørte en motorcykel nemlig hele fire ryttere ned. Sammenstødet var så voldsomt, at broren til Astanas colombianske superstjerne Miguel Angel Lopez, Luis Lopez, i alt hast måttes køres i ambulance til hospitalet.

Aristobulo Cala, der er løbets forsvarende mester, måtte også udgå efter det voldsomme sammenstød. Han skulle angiveligt have fået seriøse skader på tre fingre, en arm og ryggen. De sidste to ryttere, der blev ramt af motorcyklen, slap med mindre skrammer.

Kom i høj fart
Der var så meget knald på sammenstødet, at stellet på Aristobulo Calas cykel knækkede midt over. Selvom colombianeren slap uden brækkede knogler, var han stærkt medtaget af de skader, som han havde pådraget sig. Han havde alligevel overskud nok til at fortælle om ulykken efterfølgende:

- Vi kom kørende mod et særdeles skarpt sving, da der kom en motorcykel med høj fart. Vi så, at føreren blev bange og bremsede, men hastigheden var så høj, at han ikke kunne undgå at ramme os, siger han ifølge Cyclingpro.net om episoden.

Du kan se billeder af Aristobulo Calas ødelagte cykel herunder.

Beklager ulykken
Det colombianske cykelforbund har efterfølgende været ude og beklage hændelsen. I en pressemeddelelse skriver de blandt andet, at Luis Lopez søndag eftermiddag ligger til observation på hospitalet, men at lægerne inden for et par timer vil tage stilling til, om han kan blive udskrevet.

- Det colombianske cykelforbund beklager dybt den trafikulykke, der fandt sted under afviklingen af tolvte etape af Vuelta a Colombia. Vi opfordrer igen alle tilskuere til at udvise ansvarlig adfærd og særligt respekt for rytterne, lyder det i pressemeddelelsen.

Vuelta A Colombia er ikke en del af UCI's løbskalender, og derfor er colombianske stjerner som Esteban Chaves, Egan Benal og Nairo Quintana ikke med. Den tidligere storrytter Oscar Sevilla har dog vundet løbet tre gange - senest i 2015.

Sidste etape køres mandag.

Se også: Rørende billede: Armstrong kommer Ullrich til undsætning

Se også: Team Danmark åbner op for banebrydende tiltag

Se også: Forlader storhold: Nu har Jesper Hansen fundet nyt hold

13 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere