Vanvittigt cykelløb: Ryttere sloges og kastede med sten

To cykelryttere røg på hospitalet, da det gik helt op i hat og briller efter 6. etape af Vuelta Costa Rica

Nieves Carrasco måtte en tur på hospitalet med en brækket næse, efter at et cykelløb udviklede sig til slagsmål. (Foto: La Nacion)
Nieves Carrasco måtte en tur på hospitalet med en brækket næse, efter at et cykelløb udviklede sig til slagsmål. (Foto: La Nacion)

Når man taler om 'slagsmål i feltet' i et cykelløb, så handler det som oftest om positionskampen frem mod en spurt.

I det mellemamerikanske etapeløb Vuelta Ciclista a Costa Rica var der dog helt bogstaveligt talt slagsmål i feltet, hvilket sendte to ryttere på hospitalet - Rónald Araya og Nieves Carrasco - med henholdsvis et brækket ribben og en brækket næse. Det skriver Velonews.

Episoden indtraf efter søndagens 6. etape af løbet, da et af holdene (Ritt-Zumco-Mincho) beskyldte et andet hold (Frijoles Los Tiernitocos-Arroz Halcon) for at have slået og væltet en af deres ryttere.

Da den episode ikke blev straffet af løbsledelsen, trak Ritt-Zumco-Mincho sig øjeblikkeligt ud af løbet, og det til trods for, at de havde deres rytter Mainor Rojas i førertrøjen.

Holdet nægtede at stille til start på mandagens 7. etape, og derefter kom temperamenterne ud af kontrol, og der blev ifølge costaricanske medier både uddelt knytnæveslag og kastet med sten.

Det var ifølge Nieves Carrasco rytterne fra Frijoles Los Tiernitocos-Arroz Halcon, der startede balladen, både ved at vælte en Ritt-Zumco-Mincho-rytter under 6. etape og ved samme aften at opsøge rytterne fra Ritt-Zumco-Mincho på deres værelser.

- Da vi var på vej op på værelset, gik de over til min holdkammerat Ronald (Araya), jeg forsøgte at adskille dem, og det var der, at Mauricio, Geiner og Cesar Rojas angreb mig.

- De slog mig til jorden, og jeg hørte en uro, der kom ud af hans (Arayas) værelse. De ramte den anden fyr med kæppe og sten, og Cesar sparkede ham i ribbenene. Det var en overlagt handling, siger Carrasco i et tv-interview med det lokale medie La Nacion.

Episoden har endnu ikke fået nogen konsekvenser, men Costa Ricas cykelforbund undersøger sagen.

Det 11 etaper lange løb slutter juleaften.

9 kommentarer
Vis kommentarer