Var med til to Tour-sejre - nu er han død

Jesús Rodríguez Magro, der fire gange var med til at vinde en Grand Tour, døde onsdag blot 58 år gammel

Den tidligere top-rytter Jesús Rodríguez Magro døde onsdag, 58 år gammel. Foto: Movistar
Den tidligere top-rytter Jesús Rodríguez Magro døde onsdag, 58 år gammel. Foto: Movistar

Nævner man navnet Jesús Rodríguez Magro, er det formentlig kun de absolut største cykel-afficionados i Danmark, der nikker genkendende.

Men internationalt - og specielt i hjemlandet Spanien - er der anderledes anerkendelse af den tidligere rytter, der fire gange bidrog til, at en holdkaptajn kunne vinde en Grand Tour.

Onsdag sendte et hjertetilfælde ham mod de evige cykel-ruter - han blev blot 58 år.

Jesús Rodríguez Magro kørte på cykelsportens største scene op gennem 1980'erne og i starten af 90'erne, hvor han på Reynolds/Banesto to gange sendte sin kaptajn til tops i Tour de France.

Første gang i 1988, hvor Pedro Delgado vandt, og siden i 1991, hvor Miguel Indurain markerede det spanske tronskifte med sin første af i alt fem Tour-sejre.

Desuden var Magro med på Zor-mandskabet, der i 1986 kørte Álvaro Pino til sejr i Vuelta a España - og han var også en del af Pedro Delgados sejr i den spanske rundtur i 1989.

Netop Delgado sørgede for Jesús Rodríguez Magros sidste optræden i offentligheden præcis en måned inden hans død.

19. august var hele det gamle Reynolds-hold fra 1988 nemlig samlet til den 25. udgave af Pedro Delgados motionsløb for at fejre 30-året for hans Tour-sejr.

Jesús Rodríguez Magro opnåede selv blot at vinde fire cykelløb - med den samlede sejr i Vuelta Asturias i 1986 og en etapesejr i Vuelta a Burgos året før som de største.

Selv om resultaterne på papiret indikerer det modsatte, så var det først i sine senere karriere-år, at spanieren indtog rollen som hjælperytter.

Som ung professionel viste han nemlig lovende takter. I 1984 blev han samlet nummer 11 i Vuelta a España - et løb, han i alt kørte ni gange. 19 gange gennemførte han en Grand Tour, og fire gange var han med på det spanske VM-hold, inden han i 1993 indstillede karrieren.

Han fortsatte dog med at have med cykelsporten at gøre blandt andet som U23-landstræner, hvor han i 1999 lagde taktikken, da José Ivan Gutiérrez blev verdensmester.

Se også: Kæmpetalent chokerer - bryder med storhold

Se også: Ullrich taler ud om sammenbruddet: De var årsagen til min nedtur

Se også: Tidligere toprytter død - blev blot 43 år