Var tre mod en, men...: Storhold blev ydmyget

Etixx-Quick Step syntes at sidde tungt på sæsonåbneren Omloop Het Nieuws med tre mod én i finalen, men Sky-rytteren Ian Stannard sejrede mod alle odds

Stannard tog fusen på Etixx-QuickStep (Foto: Polfoto)
Stannard tog fusen på Etixx-QuickStep (Foto: Polfoto)
Følg Cykling

Med 40 kilometer til mål af semiklassikeren Omloop Het Nieuwsblad syntes det belgiske storhold Etixx-Quick Step at have alt under kontrol. Tre af holdets seje klassikerryttere - Tom Boonen, Stijn Vandenbergh og Niki Terpstra - sad alene i forreste gruppe og tonsede mod mål med sidste års vinder, Sky-rytteren Ian Stannard, på hjul.

Intet burde kunne frarøve Quick Step sejren i en sådan finale, men Stannard var den kløgtigste i kvartetten og viste sig til sidst også som den stærkeste. Først hentede han superstjernen Tom Boonen, som var kørt af sted i troen på, at han omsider kunne vinde det store løb, og da Terpstra slog kontra, fulgte han også med ham.

Disse aktioner gjorde det af med store og tunge Vandenbergh, så løbet skulle afgøres i en spurt mellem Terpstra og Stannard. På de sidste meter kneb Stannard sig foran i en veritabel ydmygelse af det stærke belgierhold, som bare spillede sine kort helt forkert.

Brite vinder årets første brostensløb

- Det var vanskeligt til sidst, og jeg var en smule bekymret over at sidde i finalen med tre Quick Step-ryttere, sagde Stannard i vinderinterviewet før sejrsceremonien.

- Jeg sad godt der bagest (i Quick Step-toget, red.), og jeg var forberedt på, at Boonen ville angribe. Jeg vidste, at jeg havde en god chance, for de tre havde kørt hårdt i slutningen af løbet, sagde Stannard.

Quick Step-rytterne høje tempo skyldtes, at løbets måske stærkeste rytter, belgieren Sep Vanmarcke (Lotto-Jumbo) jagtede bagude med Greg Van Avermaet (BMC). Ingen kunne vide sig sikre, hvis Vanmarcke nåede op. Han satte det afgørende udbrud i værk, men blev hægtet af, da han punkterede.

Resten af løbet kørte han som et lokomotiv for at nå op og kæmpe om den sejr, som han med rette havde stillet sig selv i udsigt. Det var en forgæves indsats. Vanmarcke sluttede som nummer fem efter Stannard og de tre Quick Step-musketerer.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT