Verdens bedste cykelhold truet af sprængning

Opbakningen til dopingmistænkt holdejer smuldrer

Chris Froome med sit Sky-mandskab er bange for, at den aktuelle dopinghøring vil have indvirkning på sæsonen (Foto: AP)
Chris Froome med sit Sky-mandskab er bange for, at den aktuelle dopinghøring vil have indvirkning på sæsonen (Foto: AP)

Verdens stærkeste cykelmandskab er i fare for at blive fedtet så meget i den aktuelle dopinghøring i London, at mandskabet med bl. a. den tre-dobbelte Tour de France-vinder Chris Froome sprænges eller lukkes, hvis man må sige farvel til holdejer, Sir Dave Brailsford.

Mens den nye britiske stjerne, Geraint Thomas har været ude og erklære, at der er 100 pct. opbakningen til chefen, er der til gengæld 'radiotavshed' fra stjernen over dem alle, Chris Froome, som pt. er i træningslejr i Sydafrika.

Det er sagen, om den 'mystiske pakke', som i 2011 blev sendt af sted fra Manchester til det sydfranske etapeløb, Criterium du Dauphine til Sir Bradley Wiggins.

Spørgsmålet er, om pakken indeholdt 'lovligt medicin' eller stærkere virkemidler fra den forbudte liste.

Det er en varm sag ikke mindst på de sociale medier.

Mens Geraint Thomas påstår, at der er opbakning til chefen, kan velinformerede Cycling News, godt nok med unavngivne kilder, fortælle, at rytterne imellem har diskuteret, om Sir Dave Brailsford må træde tilbage, fordi der er stor bekymring om sagen vil påvirke og have indvirkning på sæsonens resultater.

- Der er bekymringer i forhold til den indflydelse, det kan få på denne sæson og hvordan det vil påvirke Dave Brailsford og resten af ledelsen, siger en anonym Sky-rytter til cykelmediet.

Der var i weekenden intet slinger i valsen, da den tidligere verdensmester polakken Michal Kwiatkowski for anden gang i karrieren vandt endagsløbet, Strade Bianche i den historiske by, Sierra, Italien.

Team Sky er, som det var tilfældet med Team Saxo Bank og holdejer Bjarne Riis, meget tæt forbundet med Sir Dave Brailsford, hvis glorie er ved at blive pillet af ham i høringen, som det britiske dopingagentur, UKAD har iværksat.

Det britiske cykelmandskab, som har vundet fire af de seneste fem udgaver, har længe fremstået som et 'uskyldsrent' hold, men det billede er i gang med at krakelere og udløse en dominoeffekt.

Mens Chris Froome som nævnt har reageret med tavshed, har den anden store stjerne, Bradley Wiggins truet med at pudse politiet på nysgerrige journalister, hvis de kommer for tæt på ham.

Bradley Wiggins vandt Tour de France i 2012. Foto: Claus Bonnerup Cykling Presset stiger efter mystisk pakke: Tour-vinder truer journalist med politiet

Carsten Jeppesen arbejdede i sin tid for Bjarne Riis på Team CSC, men var med til at bygge Team Sky op frem mod debuten på World Tour i 2010. Foto: Claus Bonnerup. Cykling Dansk Sky-chef afviser anklager om motordoping: Det er langt ude

Chris Froome har vundet Tour de France tre gange, nemlig i 2013, 2015 og 2016. Foto: Claus Bonnerup. Cykling Froome lægger afstand til teamboss

1 af 2 Team Skys bss, Dave Brailsford kan være
2 af 2 Chris Froome med sit Sky-mandskab er bange for, at den aktuelle dopinghøring vil have indvirkning på sæsonen (Foto: AP)
23 kommentarer
Vis kommentarer