Verdens hurtigste cykelhold: Vi er chanceløse

Orica-Greenedge anser sig selv som chanceløs i søndagens holdtidskørsel efter mandefaldet i Tour de France

Daryl Impey er blandt de udgåede Orica-ryttere. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Daryl Impey er blandt de udgåede Orica-ryttere. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Tre mand er allerede ude, og en fjerde kører rundt med brækkede ribben. Det australske cykelhold Orica-Greenedge har været hårdt ramt i den første Tour de France-uge, og det betyder, at holdet ikke kan køre med om sejren i søndagens holdtidskørsel.

Da holddisciplinen sidst var på Tour-programmet for to år siden, kørte de australske tempokonger ellers den højeste gennemsnitsfart i løbets historie, men sportsdirektør Matthew White har opgivet en gentagelse søndag.

- Vores ambitioner og planer er helt forandret, og holdtidskørslen har slet ikke vores fokus længere. For når vi kører ud på rampen, sidder en tredjedel af holdet derhjemme. Vi har ingen chance for at vinde, siger Matthew White.

Søndagens rute byder på flere stigninger, men den er ikke teknisk svær, og vejene er brede, så jo flere ryttere, der kan tage et slæb, jo bedre.

Men med Simon Gerrans, Michael Albasini og Daryl Impey ude af løbet efter styrt og Michael Matthews for nedsat kraft med brækket ribben bliver det en umulig opgave for australierne.

Skal bare være realistiske
- Da vi blev verdens bedste til holdtidskørsel, var det på grund af evnen til at arbejde sammen og bruge alle mand. Nu mangler en tredjedel, og det kan man ikke erstatte, forklarer Matthew White.

Orica-Greenedge vil dog forberede sig minutiøst, fordi det giver rytterne erfaring til en anden gang.

- En holdtidskørsel er bare en meget vigtig disciplin, så vi går fuldt ind i forberedelserne, som vi ville have gjort, hvis alle havde været her. Vi skal bare være realistiske: Vi kommer ikke til at konkurrere om sejren, siger White.

På spørgsmålet om, hvilket udfald han vil være tilfreds med søndag eftermiddag, kommer svaret kort og klart:

- At alle kommer med ind inden for tidsgrænsen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer