Annonce:
Annonce:

Verdensmester i kæmpe fadæse

Julian Alaphilippe nåede at juble, inden Primoz Roglic overhalede ham på målstregen og vandt Liège-Bastogne-Liège - han blev senere deklasseret for at have kørt en uren spurt

Vanvittig afslutning i Liege! Alaphilippe jubler for tidligt og Roglic vinder.
Annonce:
Følg Cykling

Opdateret kl. 17.36 med Alaphilippes deklassering

Kør til stregen. Det er barnelærdom i cykelsporten.

Alligevel sker det fra tid til anden, at en rytter glemmer det.

Søndag var det verdensmester Julian Alaphilippes tur.

For efter en tæt spurt mellem fem mand i verdens ældste cykelløb, Liège-Bastogne-Liège, jublede franskmanden over sejren - men havde ikke set Jumbo-Vismas Primoz Roglic, der lige netop overhalede ham på højre side.

Noget af en bet for franskmanden, der ellers så ud til at vinde et af cykelsportens fem monumenter i sin første start som verdensmester.

Men faktisk havdde Alaphilippe al mulig grund til ikke at juble. For efter at have mål kørt en uren spurt, der kostede både Marc Hirschi (Sunweb) og Tour-vinder Tadej Pogacar (UAE) muligheden for sejr i en dramatisk afslutning, blev han deklasseret til en femteplads.

Annonce:

Franskmanden lavede nemlig et gedigent svaj, som sendte Hirschi til siden og ud af den ene pedal i spurten, hvor han samtidig fik lukket Pogacar af.

Deklasseringen betyder, at Marc Hirschi bliver toer, mens Pogacar bliver treer og Matej Mohoric (Bahrain McLaren) firer.

Tidligere på dagen var den store klassiker blevet martret af styrt på de 257 km. Blandt andre måtte Adam Yates, Jay McCarthy, Damiano Caruso og den olympiske mester Greg Van Avermaet udgå efter styrt.

Julian Alaphilippe troede, at han havde vundet Liège-Bastogne-Liège og jublede - men så kom Primoz Roglic inden om. Foto: Luc Claessen/Getty Images
Julian Alaphilippe troede, at han havde vundet Liège-Bastogne-Liège og jublede - men så kom Primoz Roglic inden om. Foto: Luc Claessen/Getty Images
 

Også Michael Valgren var involveret i et styrt lidt over 80 kilometer fra mål, hvor også Julian Alaphilippe og Warren Barguil var nede.

Valgren var i åbenlyse smerter. Han sad længe på vejen og tog sig til højre arm og skulder, og det var umuligt for den tidligere Danmarksmester at fortsætte.

Et bittert exit for Valgren, som er ekstra presset af, at han virkelig har brug for at vise sig frem den kommende tid, da hans kontrakt med NTT, som stadig mangler en sponsor, udløber til nytår.

Annonce:

Alt imens sad hans NTT-holdkammerat Gino Mäder i front med CCC's Michael Schär som de sidste rester af et udbrud.

Men med et offensivt og fokuseret Trek-hold i front af feltet var det tydeligt, at de to ikke ville ende med at køre om sejren.

Angrebene fra de store navne lod dog vente på sig. Liège-Bastogne-Liège er blandt de hårdeste løb, og ingen ville løbe risikoen for at gå kold i et storstilet angreb langt udefra.

Først 23 kilometer fra mål begyndte der at ske noget, men ligesom ved Fuglsangs triumf sidste år, blev den hårde stigning Roche-aux-Faucons afgørende.

Efter flere ryk på bakken endte de fire Tour de France-stjerner Primoz Roglic, Tadej Pogacar, Julian Alaphilippe og Marc Hirschi med at danne den kvartet, som skulle køre om sejren.

En sejr, som Alaphilippe i nogle sekunder troede, han skulle fejre med champagne i aften. Nu blev det i stedet til en stor oprejsning for Roglic efter hans missede Tour-sejr.

Nyt mareridt for Jakob Fuglsang

Valgren vil ikke vente på Riis

Annonce:

Nu afslører managereksperten sit hold - og fiduserne

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: