Verdensmester vinder Amstel Gold Race

Polakken Michal Kwiatkowski var hurtigst i spurten i årets første Ardenner-klassiker, hvor storfavoritten Philippe Gilbert kun lige sneg sig med i top 10

Michal Kwiatkowski vandt VM sidste år, og søndag vandt han endnu en kæmpe sejr, da han kom først over stregen i forårsklassikeren Amstel Gold Race. (Foto: AP/Peter Dejong)).
Michal Kwiatkowski vandt VM sidste år, og søndag vandt han endnu en kæmpe sejr, da han kom først over stregen i forårsklassikeren Amstel Gold Race. (Foto: AP/Peter Dejong)).

Storfavoritten Philippe Gilbert (BMC) fik en over nakken på de sidste kilometer af det 258 kilometer lange Amstel Gold Race, da han ofrede sit hold fuldstændigt for sin egen skyld. På finalebakken Cauberg så det helt efter planen lovende ud, men han fik ikke afgørende hul og på de 1,8 flade kilometer fra toppen af den legendariske stigning, spillede han ingen afgørende rolle.

Se også: Amstel Gold Race: Her er favoritterne

Han blev kun nummer 10 i løbet, som i stedet blev vundet af verdensmester Michal Kwiatkowski i en smuk opvisning, hvor han henviste Alejandro Valverde (Movistar) og Michael Matthews (Orica) til de sekundære pladser. Jakob Fuglsang (Astana) var også med i spurten, men han er ikke skarp i en sådan spurt og sluttede i den sidste del af den godt og vel 20 mand store gruppe, der spurtede om sejren.

Se også: Spansk klatrekonge vinder bjergetape i Baskerlandet

Michael Valgren (Tinkoff-Saxo) kørte også et flot løb og holdt sig inde i billedet helt til sidste bestigning af Cauberg, men derpå gled han ud af synsvidde, mens hans kaptajn-kollega på det russiske hold, Roman Kreuziger, tog over til sidst. Han sluttede dog uden for top 10.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere