Verdensmesteren slår Fuglsang og får ny stor hæder

Mads Pedersen er for første gang blevet kåret som Årets Cykelrytter i Danmark efter sin VM-triumf i september

Mads Pedersen er kåret som årets cykelrytter i Danmark. Foto: Tariq Mikkel Khan
Mads Pedersen er kåret som årets cykelrytter i Danmark. Foto: Tariq Mikkel Khan

Den danske verdensmester i cykling Mads Pedersen blev søndag eftermiddag kåret som Årets Cykelrytter i Danmark for første gang i karrieren.

Prisen blev uddelt i forbindelse med nytårsstævnet Grand Prix Odense, der afholdes i Thorvald Ellegaard Arena. Ryttere som Michael Valgren, Jakob Fuglsang og den kvindelige verdensmester Amalie Dideriksen er blandt de tidligere modtagere af prisen.

24-årige Mads Pedersen overraskede de fleste, da han 29. september vandt VM i linjeløb efter en imponerende præstation i det udmarvende løb i Yorkshire i England.

Han var en af seks nominerede til prisen som Årets Cykelrytter. Blandt konkurrenterne var Jakob Fuglsang, der leverede topresultater gennem det meste af sæsonen med triumfen i Liège-Bastogne-Liège som højdepunktet.

Omvendt havde Pedersen "i bund og grund ikke noget særligt godt år", når man kigger på hele 2019, mener Morten Bennekou, som er elitechef i Danmarks Cykle Union (DCU).

At Trek-rytteren alligevel modtager prisen, siger alt om betydningen af verdensmesterskabet.

- Det understreger, hvor ikonisk verdensmestertrøjen er, og hvor meget den fylder i cykelsportens bevidsthed.

- Jakob Fuglsang har kørt en mere helstøbt sæson. Han ville formentlig vinde Årets Cykelrytter i stort set alle andre år, end det år vi får en verdensmester, siger Morten Bennekou.

En komité bestående af Bennekou, tidligere danmarksmester Rikke Lønne, TV2-journalist Dennis Ritter, Politiken-journalist Mogens Jacobsen og DCU-formand Henrik Jess Jensen fandt frem til de seks nominerede.

Herefter har danske licensholdere stemt om vinderen.

Foruden Mads Pedersen var Jakob Fuglsang, Kasper Asgreen, herrernes 4000-meterhold (banecykling) og duoerne i parløb Amalie Dideriksen og Julie Leth samt Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv nomineret til prisen.

- Vi har indtil flere værdige og mulige vindere af prisen som Årets Cykelrytter, og det er jeg glad for på dansk cykelsports vegne, siger Morten Bennekou.

Kigger man på fremtiden, tegner det også lyst, mener Bennekou. En flok talentfulde unge ryttere står på spring til at tage næste skridt og præge verdenseliten.

- Der er forhåbentlig mere i vente. I hvert fald er der potentiale til endnu mere, end vi har set i år, lyder vurderingen fra Morten Bennekou.

Danskerne kunne ikke køre fra Niki Terpstra og Iljo Keisse. Foto: Jan Sommer Cykling Erfarne stjerner giver dansk topduo baghjul i Ballerup

40 kommentarer
Vis kommentarer