Verdensmesterens super-sejr: Knuste konkurrenterne trods sko-problemer

Peter Sagan satte alle på plads i spurten opad bakke med mål i Longwy

Følg Cykling

Fuldstændig som spået i dagens udgave af Ekstra Bladet viste verdensmester Peter Sagan sig som hurtigste mand, da feltet skulle afgøre 3. etape imellem sig.

Dne korte, men skrappe finalestigning var guf for den brølstærke slovak, og han lignede en mand i total kontrol hele vejen op.

På de sidste meter skød han frem, trådte cykelskoen ud af pedalen, klikkede skoen tilbage på plads og vandt alligevel spurten. DET var imponerende.

Jakob Fuglsang viste også lovende takter i afslutningen, og den nybagte far drønede ind i etapens Top 10. Geraint Thomas forsvarede den gule førertrøje.

Nøgen Tour-helt fik en mission: Skaf bjergtrøjen!

Dagens 212,5 kilometer lange etape var godt bakket, og da den var fyldt med flere små bjergspurter undervejs, var den guf for nogen af feltets mere 'anonyme' ryttere, og seks mand fik efter en offensiv start hul til feltet. Heriblandt viste to mand ekstra lyst til at kæmpe for bjergtrøjen. Den duel trak Nathan Brown (Cannondale) sig succesrigt ud af, da han besejrede Nils Politt i duoens bjergduel og dermed overtager bjergtrøjen fra holdkammeraten Taylor Phinney.

De seks mand forrest fik aldrig noget stort forspring, og alt så ud til at være under kontrol for feltet. Først da yderligere tre mand med 55 kilometer til mål kørte væk og op til udbruddet, blev det mere alvorligt. Men et sultent hovedfelt havde ikke tænkt sig at lade nogen få 'en fribillet' til Tour-sejren i dag,

Det blev derfor til skønne spildte kræfter for alle ni mand, der en efter en blev inhaleret af det jagtende hovedfelt. 10 kilometer fra mål var sidste mand hentet hjem igen, og så kunne spillet om etapesejren for alvor begynde.

Og her var det, Sagan viste sin klasse og demonstrerede med al tydelighed, hvorfor han er blevet verdensmester to år i træk. Han trådte skoen ud af pedalen, men fik klikket den på igen og holdt alligevel sine konkurrenter bag sig. Så er man altså fyldt med overskud!

Nummer to blev Michael Matthews, mens Quick-Steps klassementsbud Dan Martin snuppede tredjepladsen. Jakob Fuglsang blev nummer 7 og viste lovende Tour-form.

I morgen venter endnu en flad etape, som ligner guf for de af sprinterne, som ikke kunne sidde med i dagens bakkede afslutning.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.