Annonce:
Annonce:

Verdensmesterens super-sejr: Knuste konkurrenterne trods sko-problemer

Peter Sagan satte alle på plads i spurten opad bakke med mål i Longwy

Annonce:
Følg Cykling

Fuldstændig som spået i dagens udgave af Ekstra Bladet viste verdensmester Peter Sagan sig som hurtigste mand, da feltet skulle afgøre 3. etape imellem sig.

Dne korte, men skrappe finalestigning var guf for den brølstærke slovak, og han lignede en mand i total kontrol hele vejen op.

På de sidste meter skød han frem, trådte cykelskoen ud af pedalen, klikkede skoen tilbage på plads og vandt alligevel spurten. DET var imponerende.

Jakob Fuglsang viste også lovende takter i afslutningen, og den nybagte far drønede ind i etapens Top 10. Geraint Thomas forsvarede den gule førertrøje.

Nøgen Tour-helt fik en mission: Skaf bjergtrøjen!

Annonce:

Dagens 212,5 kilometer lange etape var godt bakket, og da den var fyldt med flere små bjergspurter undervejs, var den guf for nogen af feltets mere 'anonyme' ryttere, og seks mand fik efter en offensiv start hul til feltet. Heriblandt viste to mand ekstra lyst til at kæmpe for bjergtrøjen. Den duel trak Nathan Brown (Cannondale) sig succesrigt ud af, da han besejrede Nils Politt i duoens bjergduel og dermed overtager bjergtrøjen fra holdkammeraten Taylor Phinney.

De seks mand forrest fik aldrig noget stort forspring, og alt så ud til at være under kontrol for feltet. Først da yderligere tre mand med 55 kilometer til mål kørte væk og op til udbruddet, blev det mere alvorligt. Men et sultent hovedfelt havde ikke tænkt sig at lade nogen få 'en fribillet' til Tour-sejren i dag,

Det blev derfor til skønne spildte kræfter for alle ni mand, der en efter en blev inhaleret af det jagtende hovedfelt. 10 kilometer fra mål var sidste mand hentet hjem igen, og så kunne spillet om etapesejren for alvor begynde.

Og her var det, Sagan viste sin klasse og demonstrerede med al tydelighed, hvorfor han er blevet verdensmester to år i træk. Han trådte skoen ud af pedalen, men fik klikket den på igen og holdt alligevel sine konkurrenter bag sig. Så er man altså fyldt med overskud!

Annonce:

Nummer to blev Michael Matthews, mens Quick-Steps klassementsbud Dan Martin snuppede tredjepladsen. Jakob Fuglsang blev nummer 7 og viste lovende Tour-form.

I morgen venter endnu en flad etape, som ligner guf for de af sprinterne, som ikke kunne sidde med i dagens bakkede afslutning.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: