Verdensrekord - og dansk rekord giver bronze

De fire danske baneryttere var langt hurtigere end Canada i kampen om tredjepladsen ved VM

Danskerne Lasse Normann, Julius Johansen, Niklas Larsen, Rasmus Pedersen og Casper Folsach på podiet. Foto: Alik Keplicz/Ritzau Scanpix.
Danskerne Lasse Normann, Julius Johansen, Niklas Larsen, Rasmus Pedersen og Casper Folsach på podiet. Foto: Alik Keplicz/Ritzau Scanpix.

De danske baneryttere missede onsdag finalen i 4000 meter holdforfølgelsesløb ved VM i banecykling i Pruszków.

Torsdag aften tog de i den grad revanche, da de smadrede Canada i kampen om bronze og samtidig slog den danske rekord.

Danskerne tonsede i mål i tiden 3 minutter og 51,804 sekunder. Det var en klar forbedring af den nu tidligere rekord på 3 minutter og 52,661 sekunder, som blev sat i oktober.

Landstræner Casper Jørgensen er stolt over præstationen.

- Den her medalje betyder virkelig, virkelig meget. Drengene har arbejdet hårdt op til VM, så det havde været ærgerligt at komme hjem uden noget som helst.

- Vi ramte det niveau, vi har. Vi kørte optimalt, og det er en dejlig fornemmelse at komme væk fra VM med, i stedet for den oplevelse vi havde i går. Holdløbet har altid været kernen i herreprojektet, så det er vigtigt at få en medalje i det, siger han til TV 2 Sport.

Banelandsholdet var klart stærkere end canadierne fra første minut. Allerede efter 1000 meter var de mere end et sekund foran, og de fortsatte med at øge hele vejen til målstregen.

Da det canadiske hold nåede stregen, var det mere end fire sekunder efter danskerne.

Den danske vinderkvartet bestod af Julius Johansen, Casper Folsach, Lasse Norman Hansen og Rasmus Lund. Det var de samme fire, som satte tredjebedste tid i den indledende runde onsdag.

Niklas Larsen var med i stedet for Johansen i semifinalen, hvor danskerne gik glip af en finaleplads.

I stedet stod finalen mellem Australien og Storbritannien.

Kort efter den danske rekord hamrede de australske ryttere i mål i en fantomtid på 3 minutter og 48,012 sekunder. Tiden er ny verdensrekord i disciplinen.

Danmark nåede VM-finalen i holdforfølgelsesløb i 2018. Ved den lejlighed tabte danskerne til Storbritannien.

Foto: Cykling Eksplosion efter Tour-afsløring

Michael Valgren - her i landsholdstrøjen til VM - forklarer nu årsagen til, at han skiftede fra Astana til Dimenson Data. Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto Cykling Valgren afslører hemmeligheden bag stort skifte

Ben Swift under enkeltstarten ved Tour de France 2018. Foto: Ritzau Scanpix Cykling Sprinter i frygteligt styrt: Sprængte sin milt

1 af 2 Foto: Ritzau Scanpix
2 af 2 Danskerne Lasse Normann, Julius Johansen, Niklas Larsen, Rasmus Pedersen og Casper Folsach på podiet. Foto: Alik Keplicz/Ritzau Scanpix.
3 kommentarer
Vis kommentarer