Annonce:
Annonce:

Vil revanchere trist exit: Dansker klar til Tour de France

Tinkoff-rytteren Michael Valgren skal til sommer deltage i sit andet Tour de France, hvor opgaven ligesom sidste år bliver at hjælpe Alberto Contador

Sådan så det ud, da Michael Valgren måtte forlade Tour de France to dage før afslutningen i Paris sidste år. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Sådan så det ud, da Michael Valgren måtte forlade Tour de France to dage før afslutningen i Paris sidste år. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Cykling

Han var bare to etaper fra Paris. Kun få bjerge stod tilbage som nævneværdig udfordringer, og champagnen såvel som Champs-Élysées lurede lige efter den sidste nedkørsel.

Men Michael Valgren måtte give fortabt. På tredjesidste dag af 2015-udgaven af Tour de France udgik den danske debutant med sygdom i kroppen. Kræfterne var brugt op.

- Jeg vil gerne vende tilbage og have min revanche, for det er surt at udgå, men jeg er ikke den eneste, sagde Valgren umiddelbart efter sin afsked med løbet dengang.

Og nu er der så gode nyheder. Tinkoff-rytteren får således chancen for at få sin revanche. Og det allerede i dette års udgave af verdens største etapeløb.

Det bekræfter Michael Valgren i et interview med DR Sporten, hvor han også løfter sløret for sin primære opgave på de franske landeveje.

Annonce:

- Det er at hjælpe Alberto Contador til en sejr i Touren. Jeg ved, hvor motiveret han er, i og med at det formentlig er hans sidste sæson, og han vil gerne tilbage og vise, at han er den bedste, siger Valgren.

- Han (Contador, red.) kørte måske et for hårdt program sidste år, og han vil gerne vise kritikerne, at han er, hvor han skal være. Og det motiverer også mig til at gøre mit arbejde 110 procent, fortæller Valgren.

Selv har danskeren også lært af forrige sæson. Han er blevet et år ældre siden det sørgelige exit i sommeren 2015 og føler sig ikke kun forbedret rent fysisk, men også i forhold til erfaringer med alt det ekstra fokus, der følger med, når man deltager i Tour de France.

- Nu ved jeg også, hvor meget der er udenom med presse og med familie, som var dernede sidste år. Det skal jeg nok være bedre til at lægge en dæmper på, for jeg var ikke stærk nok til at kunne det hele. Jeg var ikke Supermand, desværre, siger Valgren.

Annonce:

Årets Tour de France begynder 2. juli i Mont-Saint-michel og afsluttes traditionen tro i Paris tre uger senere.

Dansk talent henter flot placering i Cavendish-triumf

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: