Annonce:
Annonce:

Vild dansk Tour de France-rekord

Danmark får 11 cykelryttere til start i årets udgave af Tour de France, hvilket er det højeste nogensinde

Magnus Cort var med til at bringe det samlede danske deltagerantal i Tour de France op på 11 ryttere. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Magnus Cort var med til at bringe det samlede danske deltagerantal i Tour de France op på 11 ryttere. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Cykling

EF Education har som det sidste hold sat navne på sine ryttere i årets Tour de France, og som ventet var Magnus Cort og Michael Valgren blandt de otte aktører sammen med blandt andre klassementrytteren Rigoberto Urán.

Dermed kom det samlede danske deltagerantal i Touren op på 11 ryttere, hvilket er rekord.

I 2019 var ni danskere med i verdens største cykelløb, men nu er rekorden altså 11.

Tidligere mandag blev den danske rekord på ni ryttere tangeret, men siden er Cort og Valgren kommet på den endelige liste.

- Det er altid stort at skulle til Tour de France. Selv om det ikke er min første Tour, føles det stadig som en drengedrøm, der går i opfyldelse, siger Magnus Cort til EF's hjemmeside.

Cort deltager i Tour de France for tredje gang i karrieren, mens Valgren skal køre sin syvende Tour i træk.

Annonce:

- Vi kan udrette mange ting med dette hold, og det udtagne hold er i stærk form. Vi har nogle store mål med Rigo (Rigoberto Urán, red) og andre ryttere, der kan gøre det godt i enkeltetaper, siger Michael Valgren.

Tidligere er Søren Kragh Andersen (Team DSM), Casper Pedersen (Team DSM), Jakob Fuglsang (Astana), Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Christopher Juul-Jensen (BikeExchange), Michael Mørkøv (Quick-Step), Kasper Asgreen (Quick-Step), Mads Pedersen (Trek) og Mikkel Bjerg (UAE) også officielt skrevet på startlisten.

Sidste år deltog otte danskere i Tour de France, hvilket blandt andet kastede to etapesejre af sig. Søren Kragh Andersen noterede sig for begge triumfer på henholdsvis 14. og 19. etape.

Tour de France begynder på lørdag i byen Brest og slutter som vanligt i Paris, nemlig den 18. juli.

Tadej Pogačar stiller op som forsvarende vinder af Touren, efter at han sidste år triumferede i den udsatte udgave fra 29. august til 20. september.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: