Annonce:
Annonce:

Vild plan: Vuelta-finale på De Kanariske Øer

I 2017 kan cykelsportens største stjerner måske køre Vuelta-finale på 'hjemmebane', idet der er planer om en finale på Tenerife, hvor mange er i højdetræningslejr flere gange om året

Jakob Fuglsang (forrest) under træning med en Astana-holdkammerat på Tenerife i maj 2014. Fuglsang er hyppig gæst på ferieøen, hvor han ligger i højdetræningslejr med sit hold. (Foto: Jonas Olufson).
Jakob Fuglsang (forrest) under træning med en Astana-holdkammerat på Tenerife i maj 2014. Fuglsang er hyppig gæst på ferieøen, hvor han ligger i højdetræningslejr med sit hold. (Foto: Jonas Olufson).
Annonce:
Følg Cykling

Hvis arrangørerne kan få logistikken til at hænge sammen, kan cykelfans se frem til en spektakulær finale på Vuelta a España 2017 på De Kanariske Øer ud for Afrikas nordvestlige kyst. Fire etaper er der planer om at henlægge til øerne, skriver cyclingnews.com med den lokale avis La Provincia som kilde.

To etaper skal ifølge planen afvikles på Gran Canaria, mens andre to afvikles på Tenerife. Sidstnævnte ferieø med vulkanen El Teide er yderst velbesøgt af feltets klassementryttere i løbet af sæsonen, idet de her kan træne og bo i højderne og dermed øge antallet af røde blodlegemer. Det forbedrer deres udholdenhed i de lange etapeløb.

Fantastisk Vuelta-drama: Førertrøjen knækkede!

Annonce:

Jakob Fuglsang er en af de ryttere, der jævnligt tilbringer nogle uger på El Teide, og han støder på sine træningsture ofte på Chris Froome, Alberto Contador og Joaquim Rodriguez i højderne. Hans holdkaptajn Vincenzo Nibali er også hyppig gæst på Tenerife.

Det er dopingkontrollen derimod ikke, hvilket Chris Froome offentligt har beklaget sig over. Fraværet af dopingkontrol på den spanske ferieø er med til at øge mistilliden til cykelrytterne, hævder Froome.

De store etapeløb kaldet Grand Tours - nemlig Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España - breder sig gerne langt ud over moderlandene. Vueltaen er tidligere skudt i gang i Holland, mens Giroen er startet så langt væk fra Italien som Danmark. Tour de France begyndte i 1998 i Dublin i Irland og i 1987 i det daværende Vestberlin.

Cavendish i voldsomt Vuelta-angreb: Nu klæder løbsdirektør ham af

De Kanariske Øer er en del af Spanien, men de ligger 2400 kilometer fra det spanske fastland og kræver langt mere planlægning end tidligere Grand Tour-starter i udlandet.

Næste år begynder Vuelta a España i Galicien, den nordvestligste region i Spanien.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: