Vild sommer i vente: Stjernenavne på vej til holdskifte

Det bliver en rigtig travl sommer for rytter-agenterne, hvor adskillige stjerner står uden kontrakt

Den polske verdensmester Michal Kwiatkowski meldes på vej til Team Sky (Foto: AP)
Den polske verdensmester Michal Kwiatkowski meldes på vej til Team Sky (Foto: AP)
Følg Cykling

Richie Porte, Michal Kwiatkowski, Mark Cavendish, Tejay van Garderen, Joaquin Rodriguez, Andre Greipel og Giro-sensationen Mikel Landa.

Dette er blot et selektivt udvalg af nogle de stjernenavne, som står uden kontrakt for 2016.

Det er givet, at nogle ryttere allerede nu kender deres fremtid, men i cykelsporten gælder reglen om, at man først må offentliggøre nye kontrakter, når vi har rundet 1. august.

Hvor ligger Cavendish' fremtid? (Foto: Zuma
Hvor ligger Cavendish' fremtid? (Foto: Zuma

Derfor foregår det hele indtil da på rygtebasis, og med så mange store navne uden kontrakter for 2016, så bliver det en vild sommer med masser af spekulationer og en masse overarbejde til travle agenter.

Et hold, der meget vel kan se anderledes ud til 2016, er belgiske Etixx-QuickStep. Flere af holdets allerstørste stjerner står nemlig uden kontrakter for den kommende sæson, og i teorien kan det betyde, at både Cavendish, verdensmesteren Kwiatkowski, brostens-stjernen Tom Boonen, klassementsrytteren Rigoberto Uran og brostens-specialisten Zdenek Stybar alle er fortid på holdet efter sæsonen.

Hvor skal Rigoberto hen? (Foto: AP)
Hvor skal Rigoberto hen? (Foto: AP)
 

Så galt kommer det næppe til at gå, og teammanager Patrick Lefevre føler sig på rette spor, også selvom han skulle miste et af sine store navne. Han tror stadig, han har mulighed for at hente store navne, selvom der er rift om stjernerne.

- Jeg er mere eller mindre der, hvor jeg ønsker at være i forhold til vores planer. Men jeg tror ikke, jeg er ene om at blive ringet op af agenterne for tiden. Og det betyder, at markedet ikke bevæger sig så hurtigt. Jeg tror ikke, mange hold skriver kontrakter med ryttere i øjeblikket, siger Lefevre til Cyclingnews.

En del tyder dog på, at Brian Holms chef kan afskrive sin polske verdensmester til næste sæson. Gazzetta har allerede fortalt, at Michal Kwiatkowski har fundet sig en ny arbejdsgiver i form af Team Sky.

Skal den stærke polak levere resultater for Sky fremover? (Foto: AP)
Skal den stærke polak levere resultater for Sky fremover? (Foto: AP)
 

- Jeg ved ikke, om han har skrevet med dem. Vi snakker stadig, men jeg ved ikke det sidste nye. Selv, hvis det er sandt, at han har skrevet for Sky, så vil han ikke sige noget om det, fordi du ikke kan bekræfte handler før august. Men selvfølgelig er de bedste ryttere forsvundet, når vi når til august, siger Lefevre.

Også Rigoberto Uran er sat sammen med en retur til Team Sky, mens Richie Porte derimod meldes på vej til netop Etixx-QuickStep.

Transfermøllen kører i fuld fart, og mon ikke den nærmeste fremtid atter byder på nye rygter om rytterhandler. Tour de France er normalt stedet, hvor de største aftaler falder på plads.

Hos Tinkoff-Saxo er der foreløbigt stille. Contador forlængede tidligt på året sin kontrakt med holdet, og ingen navne er sat i forbindelse med det russiske hold, ligesom de mange danskere uden kontrakt for næste sæson fortsat ikke kender deres fremtid på holdet.

Andre, store ryttere uden kontrakt:
Ilnur Zakarin, Carlos Betancur, Greg van Avermaet, Daniel Martin, Sylvain Chavanel, Zdenek Stybar, Domenico Pozzovivo, Ryder Hesjedal.

Danskere uden kontrakt:
Matti Breschel, Chris Anker Sørensen, Jesper Hansen, Michael Mørkøv, Christopher Juul Jensen (alle Tinkoff-Saxo), Lasse Norman Hansen (Cannondale-Garmin), Jakob Fuglsang (Astana)

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+