Vild statistik: Superstjernen med 43 top 5-placeringer

Peter Sagan rundede en flot sæson af med nok et par top 5-placeringer

Sagan i højt humør på en kamel i Abu Dhabu (Foto: AP)
Sagan i højt humør på en kamel i Abu Dhabu (Foto: AP)

79 løbsdage. 43 Top 5-placeringer. Tyg lige på den statistik for den nyslåede verdensmester, Tinkoff-Saxo-stjernen Peter Sagan...

Det svarer altså til at være med helt fremme i kampen om sejren i over halvdelen af de løb og etaper, hvor super-slovakken har stillet til start.

Det afslører en sammentælling af Sagans sæson via cykel-statistik hjemmesiden Procyclingstats.com fra twitterbrugeren ammattipyoraily

Det er altså en uhørt imponerende statistik for en mand, der har været i aktion siden Tour of Qatar i starten af februar, og som sluttede sin sæson i weekenden med top 2. pladser i etapeløbet Adu Dhabi Tour.

Tidligere på sæsonen var holdejer Oleg Tinkov efter sin slovakiske superstjerne, som Tinkov ikke mente, leverede det, han var købt i dyre domme til.

Se også: Kold luft mellem Tinkov og superstjernen: Holdskifte på vej?

De helt store sejre er da også udeblevet for Sagan, hvis det ikke var for hans vildt imponerende VM-sejr i Richmond, USA. Men ingen kan anklage Sagan for i hvert fald ikke at forsøge og være med i kampen om sejren.

I mere end halvdelen af starterne har slovakken altså været med helt fremme i kampen om de sjove placeringer, og det har trods alt givet ham to etapesejre i Schweiz Rundt, en fremragende samlet sejr i Tour of California og så selvfølgelig hans sejr til VM.

Men der, hvor Sagan for alvor vandt en masse nye fans, var under Touren. Selvom Sagan ikke vandt en etapesejr, så imponerede han dybt med imponerende udbrud flere dage i træk, hvor hans nedkørselsevner og holdbarhed fik folk til at klappe i hænderne af begejstring. Selv Tinkov måtte lette på hatten i begejstring.

Se også: Tinkovs sviner: Flere af mine ryttere ikke pengene værd

Nu er sæsonen slut for verdenmesteren. Mon ikke han trods alt er godt tilfreds med 2015, selvom den ønskede klassikersejr fortsat ikke er på CV'et?

 

 

 

3 kommentarer
Vis kommentarer