Vild Vuelta: Nu kommer tre dage i helvede

Lørdag, søndag og mandag kan Vueltaen blive afgjort med tre brutale bjergetaper, der kan vende op og ned på klassementet

Chris Froome måtte udgå af Vueltaen efter dette uheld på 11. etape (Video: AP)
Følg Cykling

’Vild og voldsom’.

Det kunne være undertitlen på dette års Vuelta a España.

For selv om løbet kun er godt og vel halvvejs, så har der indtil nu været drama for alle pengene. Der har været vilde styrt, snyd som aldrig set før, massivt favoritfald og brutale etaper.

Men der er meget mere i vente.

For mens gennemsnitsdanskeren kan se frem til en lidt grå weekend, hvor der kan soves længe og slappes af, så er det helt anderledes for de 171 tilbageværende ryttere i den spanske rundfart.

Det vidner etapeprofilerne for de kommende tre etaper om. Det er savtakker, mål på bjergtoppe og stigninger uden for kategori – og det går som regel ikke stille for sig i Vueltaen.

Cancellaras katastrofesæson: Nu ryger VM også

Derfor er der intet, der er afgjort i en historisk tæt topdyst, hvor ti mand ligger inden for tre minutter.

Mest overraskende er det, at Giant-Alpecins store temporytter Tom Dumoulin hænger fast på tredjepladsen – og med tanke på, at der resterer en enkeltstart, så er han nok manden, alle de andre gerne vil af med.

- De skal have tid til ham. Han er en joker, når han kun blev sat så lidt på så hård en etape (den ultrahårde 11. etape, red.). Så hvem ved, hvordan han har det på dage med knap så mange bjerge, siger den tidligere Riis-rytter Anders Lund.

Temporytter tog fusen på udbryderne

Han ser lige p.t. løbets førende rytter, Fabio Aru (Astana) som den stærkeste, men blot 30 sekunders forspring til Dumoulin er for lidt.

- Astana skal sætte pres på. De skal angribe og tage tid.

- Dumoulin har en kanon enkeltstart. Men det er anderledes at køre, når man kører klassement, og det sent i løbet, så forskellene er ikke altid lige så massive. Men stadigvæk skal Aru i hvert fald have to minutter og Joaquim Rodriguez fire, vurderer Anders Lund.

Han glæder sig til at følge kampen om den røde trøje i de kommende dage, og han har et lille håb om, at der kommer lidt uventet udfordring til podiepladserne fra de lidt mindre navne.

- Jeg håber, Esteban Chaves holder fast og bliver i klassementet. Han lignede en på vej ned, men kørte en flot kongetape. Så jeg synes, at vi stadig skal holde øje med ham. Han havde et par giftige angreb i starten af Vueltaen.

- Så ham vil jeg følge med stor spænding. Også fordi han er så hamrende charmerende, siger Anders Lund.

Fuglsangs hold ekskluderet fra cykelfællesskab

Han kan i første omgang glæde sig til lørdagens 14. etape, der starter stille og roligt, men hvor rytterne på de sidste 75 af de i alt 215 km bliver kastet ud i 2000 højdemeter – først på Puerto del Escudo (kategori 1), mens der er mål på toppen af den 18 km lange Alto Campoo (uden for kategori).

Men der skal spares nogle kræfter til søndag og mandag, hvorefter rytterne kan se frem til en hviledag – men de får en brat opvågning onsdag, når der står 38,7 km enkeltstart på menuen.

Sagan blev kørt ned på 8. etape (Video: AP)

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.