Vildt enkeltstart-drama: Han vinder Danmark Rundt

Lars Bak punkterede på enkeltstarten, hvor Christopher Juul-Jensen overtog førertrøjen, og Mads Würtz vandt aftenens etape

Christopher Juul Jensen sikrede sig andenpladsen på aftenens enkeltstart og vinder dermed formentlig Post Danmark Rundt. (Foto: Claus Bonnerup)
Christopher Juul Jensen sikrede sig andenpladsen på aftenens enkeltstart og vinder dermed formentlig Post Danmark Rundt. (Foto: Claus Bonnerup)

Mads Würtz Schmidt (ColoQuick) var hurtig og suveræn, da han vandt 5. etape i Post Danmark Rundt, der blev kørt som en enkeltstart i Helsingørs gader.

Vindertiden på de 13,8 kilometer blev 15 minutter og 45 sekunder. Disciplinen er en specialitet for 21-årige Mads Würtz Schmidt. I 2011 blev han verdensmester for juniorer i enkeltstart ved VM i København.

Christopher Juul-Jensen (Tinkoff-Saxo) blev delt nummer to på etapen, men danskeren kan glæde sig over, at han overtager førertrøjen fra Lars Bak (Lotto Soudal) inden lørdagens sjette og afgørende etape.

Juul-Jensen, der er forsvarende dansk mester i enkeltstart, var hurtigere end førende Mads Würtz midt på ruten, og dermed pressede han hårdt på i forhold til at hente de 12 sekunder, som han var efter Lars Bak i klassementet inden etapen.

Da Lars Bak senere kom frem til mellemtiden, havde han allerede tabt 14 sekunder.

Tændt Bak vil fyre den af: Lugter sejr i Danmark Rundt

I mål kom Christopher Juul-Jensen ind i tiden 16 minutter rent. Det synes at være nok til at overtage førertrøjen, og det blev det da også endegyldigt, da en uheldig Lars Bak punkterede kort før mål.

Lars Bak måtte skifte cykel og kom i mål i tiden 16.57 minutter. Søren Kragh Andersen (Trefor-Blue Water) delte andenpladsen på etapen med Christopher Juul-Jensen.

- Jeg er enormt ked af det på Lars' vegne. Det er altid trist, når førertrøjen får defekt, siger Christopher Juul-Jensen, som dog formentlig havde overtaget førertrøjen alligevel.

Tinkoff-Saxo-rytteren var 14 sekunder bedre end Bak ved mellemtiden halvvejs på de 13,8 kilometer, og han var kun 12 sekunder efter i den samlede stilling inden etapen.

- Mine mellemtider var gode. Ikke i forhold til Mads Würtz (etapevinder, red.) og Søren Kragh (delt toer sammen med Juul-Jensen, red.), men i forhold til Lars, og det var mere vigtigt.

Breschel tager anden sejr på stribe i Danmark Rundt

Tidligere fredag vandt Matti Breschel løbets fjerde etape fra Slagelse til Frederiksværk, lige som han også sejrede i torsdagens kongeetape i Vejle. I enkeltstarten var danskeren langt fra at lave hattrick, og han kom i mål i tiden 17.21 minutter.

Heller ikke nordmanden Edvald Boasson Hagen, der onsdag vandt 2. etape til Aarhus og fredag var blevet nummer to på 4. etape, havde en heldig enkeltstart. Nordmandens baghjul punkterede undervejs, og han kom i mål i en tid, der var halvandet minut langsommere end vindertiden.

Lørdag venter løbets sjette og sidste etape, der har start i Hillerød og 155 kilometer slutter på Frederiksberg, i hvad der let kan blive en sprinterafslutning.