Vildt kaos i cykelløb: Udbrydere blev glemt

To gange blev cykelløbet Dwars Door Vlaanderen stoppet og neutraliseret - og da det blev genoptaget, glemte man en udbryder

Rytterne i  Dwars door Vlaanderen, mens der stadig var styr på løbet. Foto: David Stockman/Belga/Ritzau Scanpix
Rytterne i Dwars door Vlaanderen, mens der stadig var styr på løbet. Foto: David Stockman/Belga/Ritzau Scanpix

Kaotiske scener prægede onsdag den belgiske semiklassiker Dwars door Vlaanderen.

To gange måtte herrernes løb nemlig neutraliseres, og da det for alvor kom i gang igen, glemte man i skyndingen østrigske Lukas Pöstlberger, der eller havde været i udbrud.

Blot 76 km fra målstregen blev både felt og udbrydere stoppet, da løbet var kommet for tæt på kvindernes løb, der var blevet forsinket på grund af styrt.

Da de blev sat i gang igen gik der ikke længe, før man i det tiltagende kaos opdagede, at udbrydergruppen rent faktisk lå efter feltet og ikke 2.15 minutter foran.

Derfor blev rytterne igen stoppet, så der kunne komme orden på sagerne.

Det skete dog ikke helt. For Bora-Hansgrohe-rytteren Lukas Pöstlberger lå stadig bag feltet, så han måtte få et lift af en medie-motorcykel.

Det betød, at rytterne med 70 km til målstregen i Waregem endelig kunne komme i gang med finalen.

Her nåede Lukas Pöstlberger faktisk med i det afgørende udbrud, men han var chanceløs i spurten, hvor den hollandske komet Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) tog sejren foran franske Anthony Turgis (Direct-Energie) og Deceuninck-QuickSteps luxembourgske tempomaskine, Bob Jungels.

Otte danskere var til start i løbet, der fungerer som en appetitvækker til søndagens Flandern Rundt.

Matti Breschel fortsætter hos Education First. Foto: Ernst van Norde Cykling Dansk toprytter scorer ny kontrakt

Wout van Aert var uheldig i det belgiske World Tour-løb Dwars door Vlaanderen, da han kolliderede med en betjent. Arkivfoto: All Over Press Cykling Åh nej: Rytter smadrer ind i betjent

11 kommentarer
Vis kommentarer