Vildt vejr truer rytterne: Valgren kan stoppe løbet

Ekstremt vejr truer Danmark Rundt på Fyn - Michael Valgren har som repræsentant for rytterne fået mandat til at stoppe 2. etape - superstjernen Nacer Bouhanni udgået kort efter start

Rytter-talsmand Michael Valgren har mandat til at få stoppet 2. etape i Danmark Rundt, hvor der er lovet storm og voldsom regn. Foto: Claus Bonnerup
Rytter-talsmand Michael Valgren har mandat til at få stoppet 2. etape i Danmark Rundt, hvor der er lovet storm og voldsom regn. Foto: Claus Bonnerup

SVENDBORG (Ekstra Bladet): Vejret på Fyn indbyder ikke til just  til cykelløb.

På Torvet i Svendborg, hvor rytterne til Postnord Danmark Rundt kl. 12.45 blev sendt af sted på 2. etape, stod regnen ned i stænger, og det lagde en enorm dæmper på rytternes humør og publikums fremmøde.

Regn - også i voldsomme mængder - er dog ikke noget, der slår cykelryttere ud. Men kombinerer man med vindstød op mod orkanstyrke, som det er lovet i Fåborg, rytterne efter planen passerer ved 15-tiden, så er det en anden snak.

Det har fået både de deltagende hold og rytterne til at frygte for sikkerheden, og der var inden start derfor et sikkerhedsmøde, der skulle klarlægge kommandovejene i tilfælde af, at rytternes sikkerhed er i fare.

Med til mødet var løbsdirektør Jesper Worre, UCI's kommissærer, Morten Bennekou (træner Trek-Segafredo, der repræsenterer holdene) og Astana-rytter Michael Valgren som talsmand for rytterne.

De fik lagt en plan for afviklingen af 2. etape:

- Indstillingen lige nu fra hold og rytterne er, at det bare er pissedårligt vejr, men det er ikke farligt at køre.

- Men den indstilling ændrer sig helt, hvis vi kommer ud, hvor rytternes sikkerhed er i fare, forklarede Morten Bennekou til Ekstra Bladet kort inden start.

Det kunne eksempelvis være, når rytterne i regn og rusk nærmer sig Fåborg i det sydfynske.

Rent praktisk kommer det til at foregå på den måde, at Michael Valgren som rytternes talsmand snakker med de øvrige ryttere, og hvis de vurderer, at det er for farligt at køre, så kan de trykke på stop-knappen.

Så vil Michael Valgren kontakte sin sportsdirektør Lars Michaelsen, der derefter kontakter Morten Bennekou og informerer ham om udviklingen. Bennekou skal så kontakte løbsdirektør Jesper Worre, der endeligt skal få løbet stoppet.

- Rytterne vil have løbet stoppet, hvis det er for vanvittigt at køre.

- Vi tror på, at vi kan gennemføre etapen. Men vi sætter ikke under nogen omstændigheder rytternes sikkerhed på spil. Og hvis vi stopper i dag, så kommer vi ikke i gang igen, pointerer Morten Bennekou.

Så langt nåede løbet ikke for den franske supersprinter Nacer Bouhanni. Allerede kort efter den våde start i Svendborg stod Cofidis-kaptajnen af.

Læs mere fra Danmark Rundt her:

Cykling - 12. sep. 2017 - kl. 18:53 Her kører Andreas forkert: ’Nej, nej, det er fandeme løgn’

Danmark Rundt blev ramt af en gigantisk brøler på 1. etape. Foto: Claus Bonnerup Cykling - 12. sep. 2017 - kl. 18:06 Dansk komet vandt åbning: Se den pinlige cykel-brøler her

Løbsdirektør Jesper Worre har været nødt til at neutralisere løbet, da udbryderne blev ledt væk fra ruten. Foto: Claus Bonnerup Cykling - 12. sep. 2017 - kl. 15:47 Kæmpe koks i Danmark Rundt: Rytterne sendt den forkerte vej

Få adgang til Ekstra Bladets magasin om Brøndby her:

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen