Annonce:
Annonce:

Vind-vid! Favoritter mistede tid på hård sidevindsetape

Alberto Contador og Dan Martin mistede dyrebar tid, da feltet rykkede rundt i sidevinden mod slutningen af dagens etape

Annonce:
Følg Cykling

Så blev det endelig tid til, at vi fik at se, hvilken betydning sidevinden kan få i Tour de France.

Der var hård vind hele dagen igennem, og nervøsiteten lurede i feltet. Men vi skulle vente længe, indtil det for alvor blev dramatisk, da vinden stod perfekt, og der blev angrebet.

Det kostede naturligvis for favoritterne, der sad forkert. Fabio Aru, der på forhånd lignede en mand, der kunne komme i alvorlige problemer, slap med, men andre folk fra Top 10 måtte indkassere tidstab efter etapen.

Det blev til endnu en perfekt dag for Team Sunweb. For tredje gang i årets Tour de France vandt de en etape, da holdets særdeles formstærke sprinter Michael Matthews gav holdet mere at juble over.

Annonce:

Der havde også stået Sunweb på det meste af dagen, for da årets helt store sprintkonge Marcel Kittel blev sat på vej op ad dagens første stigning, tog Sunweb teten. Hele holdet satte sig frem for at forhindre, at han nogensinde kunne komme op igen, og forspringet voksede støt, mens den tyske sprinter kæmpede desperat nede bagved.

Kittel knækkede i vinden og bjergene. Foto: AP
Kittel knækkede i vinden og bjergene. Foto: AP
 

Missionen lykkedes til fulde, da Kittel måtte give fortabt, men det voldsomme tempo i forreste felt betød samtidig betød også, at alle udbrudsforsøg var dødsdømte, og der nåede således aldrig at blive etableret et reelt udbrud på dagens 16. etape.

Feltet var dog nervøst, fordi den hårde vind var en medspiller hele dagen, og konstant lurede faren for angreb i sidevinden.

17 kilometer fra mål skete det så endelig. Vinden ramte perfekt fra siden, og straks eksploderede feltet i flere grupper. Flere af de store sprintere sad forkert, da vinden nev fra siden, og pludselig dukkede også Dan Martin og Alberto Contador nede blandt de slagne.

Derfor blev det et hektisk væddeløb ind hele vejen mod mål, og til slut var det mellem de resterende sprintere, slaget skulle slås.

Annonce:

Det blev lige så tæt, som vi har set det i flere spurter i dette års Tour, men til slut kunne et målfoto afsløre, at det for anden gang i årets Tour de France blev australske Michael Matthews, der fik kastet sin cykel først ind over målstregen i et tæt opgør med Edvald Boasson Hagen og John Degenkolb.

Chris Froome, Fabio Aru og Romain Bardet sad alle med i forreste gruppe, og undgik dermed tidstab, men slemt blev det for Dan Martin, som mistede næsten et minut, mens Contador mistede mere end halvandet minut.

I morgen venter en hyper-spændende bjergetape i Alperne, hvor klassementet for alvor kan blive rystet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: