Vinder i modvind

Elia Viviani sejrede på 3. etape i Giro d'Italia, som var en ørkenvandring inden afgørelsen i en massespurt

Viviani får revanche i Giro d’italia og vinder 3. etape i intens spurt. Video: Discovery Networks Danmark

Der var masser af vind i ansigtet, da den italienske mester, Elia Viviani, mandag spurtede sig til sejr på 3. etape i Giro d'Italia.

Den 30-årige rytter fra Quick-Step var hurtigste mand i en massespurt, hvor rytternes lunger blev godt fyldt op i modvinden i finalen.

Viviani fik cyklen over målstregen lige foran Fernando Gaviria (UAE) og Arnaud Demare (FDJ).

Det var Elia Vivianis første etapesejr i dette års udgave af løbet, mens det var hans sjette etapesejr i alt i det italienske grand tourløb.

Rytterne skulle tilbagelægge 220 kilometer fra Vinci til Orbetello, hvor der var 1782 højdemeter at passere.

Der var dog tale om en mere klassisk sprinteretape, end tilfældet var på 2. etape, og der skete stort set ingenting, før det hele blev afgjort i den forventede spurt.

For Sho Hatsuyama fra Nippo-Vini Fantini-holdet blev det en hård dag på kontoret, da den 30-årige japaner lå i udbrud alene i 144 kilometer.

På en oplagt sprinteretape var det næppe med en forhåbning om at holde hele vejen til mål.

Feltet var da også samlet med 60 kilometer tilbage af etapen, og inden etapen var der spekuleret i, at modvind kunne spille ind i finalen, hvilket også skete.

Det hele var roligt i feltet med 35 kilometer igen, og rytterne forberedte sig på den hæsblæsende afslutning, som endte i den forventede massespurt.

Danske Mikkel Honoré (Quick Step), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) og Matti Breschel (Education First) er med i løbet, og de kan se frem til endnu en lang dag i sadlen tirsdag.

Da venter endnu en lang etape, som er på 235 kilometer uden bjerge fra Orbetello til Frascati, hvor endnu en massespurt kan blive en realitet.

Tirsdag går det dog en anelse opad på de sidste kilometer frem mod målstregen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere