Annonce:
Annonce:

Vingegaard blæser til angreb

Jonas Vingegaard er klar til at angribe på lørdagens etape i Paris-Nice - hvis benene er til det

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup
Annonce:
Følg Cykling

46 sekunder.

Jonas Vingegaard skal hive noget ekstraordinært op af hatten, hvis han skal kravle forbi en sprudlende Tadej Pogacar og snuppe den samlede sejr i Paris-Nice.

Efter nedsmeltningen på onsdagens etape er forspringet nemlig til at føle på. Men den danske Tour-vinder har mulighed for at tage den helt store revanche lørdag, hvor der igen er bjerge på menuen.

Og det har thyboen tænkt sig at udnytte, hvis fysikken holder. Det fortæller han til Ekstra Bladet og resten af den fremmødte presse forud for etapen.

- Det kommer an på, hvordan benene er. Jeg vil helt klart gøre mit bedste, og hvis jeg har det godt, så vil jeg da meget gerne angribe, lød det fra Jonas Vingegaard.

I Tour de France havde danskeren og Jumbo-Visma stor succes med at gøre løbet hårdt og mørbanke Tadej Pogacar, og det kan også være en løsning i dag. En af flere løsninger.

Annonce:

- Det er ikke så hård en etape inden den sidste stigning. Det er lidt svært at sige. Der er mange forskellige scenarier. Det kan være, det skal gøres hårdt inden, fortalte Jonas Vingegaard, inden han satte et par ord på den sidste og afgørende stigning.

- Jeg kender den ikke super godt. Men den er meget ensartet, vil jeg sige. Der er ikke nogen stejle sektioner på den. Den er syv procent hele vejen og ændrer sig ikke meget. Det passer jo egentlig ret godt til mig.

7. etape byder på to kategori 1-stigninger og med mål op toppen af Col de la Couillole. Det er med al sandsynlighed her, at der venter et nyt slag mellem de to kamphaner.

Tadej Pogacar fører inden weekendens sidste to etaper Paris-Nice med seks sekunder ned til David Gaudu, mens der altså er 46 sekunder ned til Jonas Vingegaard.

App styrer Vingegaard - kom med i kulissen her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: