VM-drama: Verdensmester diskvalificeret

Hollænderen Nils Eekhoff kørte først over stregen i U23-rytternes VM-løb, men er blevet diskvalificeret for at hænge fast i en bil undervejs

Hollandske Nils Eekhoff skyder først over stregen i Harrogate, men det blev Samuele Battistella, der blev kåret som U23-verdensmester. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Hollandske Nils Eekhoff skyder først over stregen i Harrogate, men det blev Samuele Battistella, der blev kåret som U23-verdensmester. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Følg Sport
Følg Cykling

HARROGATE (Ekstra Bladet): En chokbølge rullede fredag gennem VM i Yorkshire, da sejrherren i U23-rytternes fantastisk spændende løb blev diskvalificeret og slukøret og dybt ulykkelig rullede fra målområdet på sin cykel.

Nils Eekhoff skød først over stregen i et spurtopgør, men da han jublende blev omfavnet af den hollandske stab i målområdet, blev de bekendtgjort med, at den 21-årige rytter under løbet havde foretaget sig noget, der ville blive undersøgt.

En video-kommissær havde nemlig set, at Eekhoff havde modtaget al for meget ulovligt pace af sin servicebil, da han efter et styrt blev bragt tilbage til feltet.

Det bekræfter UCI's pressechef, Louis Chenaille, over for Ekstra Bladet, og han supplerer med, at billederne af ulovligheden ikke var blevet sendt i tv, men kun var til kommissærens brug.

Det betød, at Nils Eekhoff blev diskvalificeret og dermed alligevel ikke kunne kalde sig verdensmester.

Nils Eekhoff brød grædende sammen, da det gik op for ham, at han var blevet diskvalificeret, skriver journalisten Peter Cossins på Twitter:

Diskvalifikationen betød, at den 20-årige italiener Samuele Battistella blev kåret som verdensmester. Schweizeren Stefan Bissegger blev nummer to, mens den lokale helt, briten Tom Pidcock, nåede på podiet på tredjepladsen.

Danske Andreas Kron blev nummer fem i løbet efter en formidabel - men også opslidende - indsats i løbet. Han lå gennem hele løbet med i front i det hårde terræn, og det kostede på de sidste meter. Resultatet er meget fornemt, men den danske delegation i målområdet var tydeligt skuffet over, at Kron ikke blev belønnet med en medalje.

Også Mikkel Bjerg og Morten Hulgaard kørte et flot løb og blev henholdsvis nummer otte og 16.

Battistella rullede over stregen som nummer to i det udmarvende løb, og det så han ud til at være temmmelig lykkelig for. Da guldet bød sig til, blev dagen naturligvis kun endnu bedre for den unge italiener, som næste år bliver holdkammerat med Michael Valgren og Andreas Stokbro på World Tour-holdet Team NTT.

- Jeg føler med Eekhoff. Jeg var lykkelig for min andenplads, men selvfølgelig også for min guldmedalje nu, sagde Battistella i det officielle vinderinterview.

- Jeg var velforberedt til dette løb, men jeg kan stadig ikke tro, at jeg er verdensmester. Måske sover jeg i regnbuetrøjen i nat, sagde Battistella.

Også danske Andreas Stokbro og italieneren Alexander Konychev blev diskvalificeret, idet de efter juryens opfattelse modtog pace fra servicevogne.

Helt uhørt: Verdensmester snød sponsoren

Stjerne smadrer konkurrenterne i dansk VM-skuffelse

Efter vildt styrt: Froome klar til comeback

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU