VM-guldvindere hyldes på rådhuset

De danske baneryttere skal fejres med pandekager og taler på Københavns Rådhus onsdag

Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv vandt VM-guld søndag i parløb. Foto: Kacper Pempel/Reuters
Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv vandt VM-guld søndag i parløb. Foto: Kacper Pempel/Reuters

De danske baneryttere, der vandt VM-guld, hyldes onsdag på Københavns Rådhus med rådhuspandekager. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Torsdag vandt Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen VM-guld i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Undervejs satte de fire ryttere verdensrekord tre gange.

Og søndag vandt Lasse Norman og Michael Mørkøv VM-guld i parløb.

Artiklen fortsætter under billedet...

Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen fejrer guldet. Foto: Tobias Schwartz / Ritzau Scanpix
Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen fejrer guldet. Foto: Tobias Schwartz / Ritzau Scanpix

Det skal fejres på Københavns Rådhus onsdag klokken 17, hvor overborgmester Frank Jensen (S) vil ønske tillykke og byde på de traditionsrige rådhuspandekager.

- Tre verdensrekorder og VM-guld er virkelig imponerende præstationer af Lasse, Rasmus, Julius og Frederik. Kæmpe stort tillykke. Og kæmpe stort tillykke til Lasse og Michael med VM-triumfen i parløb.

- Jeg glæder mig til at fejre rytterne på Københavns Rådhus, siger overborgmester Frank Jensen.

Danmark havde kun én gang før vundet VM i banecykling i disciplinen 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Henrik Jess Jensen, Danmarks Cykle Unions formand, roser også de danske ryttere for en 'enestående bedrift' at vinde guld i to så prestigefyldte banediscipliner.

- Det kræver, at både rytterne og det kæmpe hold bag dem er i verdensklasse, og derfor er de resultater også et udtryk for, hvad vi sammen er i stand til at opnå som idrætsnation, siger Henrik Jess Jensen.

Receptionen begynder onsdag klokken 17 i Festsalen på Københavns Rådhus, og Frank Jensen vil holde en velkomsttale, mens Henrik Jess Jensen også vil sige nogle ord.

UCI-præsident David Lappartient erkender, at cykelsportens skæbne i de kommende måneder i meget høj grad er uden for hans kontrol på grund af coronavirussens hærgen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen. Cykling Magtesløs cykelboss: Kan ikke forhindre aflysninger

Michael Mørkøv får alligevel muligheden for endnu en gang at blive verdensmester i parløb på søndag. Han er ikke længere i mistanke for at være blevet smittet med coronavirus. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Cykling Forvirring om Mørkøv - får han grønt lys til at køre?

Danmark - her ved VM i 2018 - skal efter planen spille A-VM i maj, men der er en risiko for, at VM bliver aflyst. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey Coronavirus truer kæmpe begivenhed

Sport Troldmanden får 1 plus 1 til at give 3