VM-håb bestjålet: ’Hvordan fanden kunne det ske?’

Casper Pedersen havde netop investeret i dyre hjul til sin VM-cykel, da de blev stjålet ved et kup mod Giant-Castelli under Danmark Rundt

Casper Pedersen havde netop købt nyt hjulsæt til omkring 23.000kr. Foto: Claus Bonnerup
Casper Pedersen havde netop købt nyt hjulsæt til omkring 23.000kr. Foto: Claus Bonnerup

RANDERS (Ekstra Bladet): En ting er, at Casper Pedersen natten til fredag fik stjålet sin teamcykel til den vigtige enkeltstart i Danmark Rundt. En anden og måske vigtigere er, at han også fik stjålet et hjulsæt til sin landevejscykel, som han selv har købt og betalt for at være optimalt kørende ved VM i Norge i næste uge.

- Det er virkelig bittert, for jeg har netop købt hjulsættet. Det ærgrer mig selvfølgelig, at jeg har investeret mange penge i noget, der nu bare er væk, siger Casper Pedersen, som har betalt omkring 23.000 for hjulsættet i håb om et topresultat i Bergen.

21-årige Pedersen, som tirsdag imponerede med en formidabel solosejr på første etape af Danmark Rundt, ligger godt til i den samlede stilling i løbet, og hans ambition er at slutte på podiet, når løbets finale køres lørdag.

Casper Pedersen og Emil Vinjebo. Foto: Claus Bonnerup
Casper Pedersen og Emil Vinjebo. Foto: Claus Bonnerup
 

Afgørende er fredagens enkeltstart, hvor han skal køre på en lånt cykel – nærmere betegnet nordmanden Sindre Lunkes cykel, som World Tour-holdet Team Sunweb har stillet til rådighed.

- Det er jeg virkelig glad for. Det er fedt at opleve, at de andre hold straks tilbyder hjælp. Det er ægte ’sportsmanship’, siger Casper Pedersen, som fredag morgen fik nyheden om tyveriet, da han blev vækket af sin værelseskammerat, Nicklas Amdi Pedersen.

- Først troede jeg, at han lavede sjov, men så gik det op for mig, at det var alvor. Jeg blev pissesur, for hvordan fanden kan sådan noget ske? Det er jo ikke lige sådan noget, man har brug for, når man står midt i et vigtigt etapeløb, siger Casper Pedersen.

- Mentalt er det i forvejen hårdt at sætte sig op til et vigtigt løb som enkeltstart i Danmark Rundt, og det gør det ikke lettere, når sådan noget sker.

- Jeg har lagt en plan for min dag frem mod enkeltstarten, og den prøver jeg at følge minutiøst. Hvis bare, jeg følger den nøje, så bør jeg ikke blive forstyrret af noget. Så kan hvad som helst ske, siger Casper Pedersen, som i næste sæson bliver professionel på det irske prokontinentalhold Aqua Blue Sport.

Han er før enkeltstarten nummer fem i den samlede stilling, 19 sekunder efter Mads Pedersen, mens holdkammeraten Emil Vinjebo er nummer 20, knapt et minut efter.

Det danske kontinental hold Giant Castelli fik nat stjålet deres hundedyre enkeltstartscykler. Tyvene havde rykket bilen 70 centimeter, så de kunne bryde dørene op. Foto: Claus Bonnerup Cykling Professionelt tyveri: Dansk cykelhold lænset for dyre cykler

Det danske kontinentalhold Giant-Castelli har i nat haft indbrud og må låne cykler hos konkurrenterne. Foto: Claus Bonnerup Cykling Dansk cykelhold groft bestjålet før enkeltstart

- Jeg var ret nervøs for min nakke, som jeg slog ret meget, fortalte Matti Breschel efter sit voldsomme styrt på dagens etape i Danmark Rundt. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Foto Cykling Evigt uheldige Breschel: 'Det sagde knæk i nakken'

4 kommentarer
Vis kommentarer