VM-holdet på plads - Fuglsang forbigået

Jakob Fuglsang kommer ikke til VM. I stedet er der blevet plads til Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv, Christopher Juul-Jensen og Mads Pedersen. På enkeltstarten er Lasse Norman Hansen desuden udtaget

Der bliver ikke noget Astana-makkerskab til VM. Michael Valgren må tage den tjans uden Jakob Fuglsang. Foto: Claus Bonnerup
Der bliver ikke noget Astana-makkerskab til VM. Michael Valgren må tage den tjans uden Jakob Fuglsang. Foto: Claus Bonnerup

Landstræner Anders Lund har sat navne på de fire ryttere, der skal flankere Magnus Cort og Michael Valgren ved det forestående VM i Bergen.

Ikke overraskende har han valgt at se bort fra Jakob Fuglsang, der under Tour de France styrtede og pådrog sig brud i håndled og albue og derefter i sit comeback-løb styrtede og brækkede kravebenet.

Fuglsang er ganske vist i denne uge vendt tilbage til konkurrenceløb, men formen er ikke helt til VM.

Form har de valgte ryttere til gengæld i overflod. Således har tre af de fire nye ansigter netop kørt Vuelta a España - med gode resultater. Mest iøjnefaldende har Søren Kragh Andersen været med imponerende kørsel på vanskelige etaper og to top-3-placeringer, men også Michael Mørkøv og Christopher Juul-Jensen har vist, at de er i form.

Cort og Valgren er som forhåndsudtagne de naturlige kaptajner, men der er også plads til andre, forsikrer landstræner Anders Lund.

- Kaptajnrollerne ligger fortsat hos Valgren og Cort, men Søren Kragh Andersen har med en stor Vuelta kørt sig til en fri rolle i finalen, siger landstræneren, der tror på et godt resultat.

- Holdet taler egentligt for sig selv. Alle rytterne er formmæssigt på toppen, og jeg har en forventning om, at vi komme til at spille en betydelig rolle i løbet, siger Lund.

Den sidste plads på det danske hold går til den danske mester, Mads Pedersen, der under Vueltaen på imponerende vis vandt det franske etapeløb Tour du Poitou Charentes.

På enkeltstarten har den danske enkeltstartsmester, Martin Toft Madsen, var forhåndsudtaget, men det har været relativt åbent, hvem der skulle udfylde den sidste plads. Det skal Lasse Norman Hansen, der også har kørt Vuelta a España og dermed kommer til Bergen med gode ben.

Læs mere om cykling her:

Se også: Raser mod eget hold: Smidt ud for druk få timer før Vuelta-festen

Se også: Dansker tager pis på sig selv efter operation: Nu 150 gram lettere

Se også: Brøndby-rigmand kaster millioner i Riis-hold

Få adgang til Ekstra Bladets magasin om Brøndby her:

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen