Voldsomt Valgren-styrt i drama: Dansk komet tæt på sensation

Mads Pedersen var tæt på et stort resultat, men måtte tage til takkem med 5. pladsen. Michael Valgreens chancer for en sejr blev ødelagt af et dramatisk styrt

Danske Mads Pedersen blev nummer fem i det belgiske forårsløb Dwars door Vlaanderen. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Danske Mads Pedersen blev nummer fem i det belgiske forårsløb Dwars door Vlaanderen. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Det 22-årige danske cykeltalent Mads Pedersen (Trek) viste onsdag, at han er i stand til at køre med om sejrene i de store cykelløb.

Godt nok blev det ikke til sejr for Mads Pedersen i det belgiske World Tour-løb Dwars door Vlaanderen, men det var meget tæt på.

Med 1,3 kilometer til mål forsøgte Mads Pedersen at rykke fri fra en gruppe på fem ryttere, men belgiske Yves Lampaert (Quick-Step) lod ikke danskeren slippe.

I stedet udnyttede Lampaert, at der var stilstand i gruppen i de efterfølgende sekunder, da Mads Pedersen var blevet hentet.

Lampaert stak af og fik et afgørende hul, da ingen havde kræfter eller ønskede at bruge ressourcer på at hente belgieren.

Det var andet år i træk, at Lampaert vandt Dwars door Vlaanderen. Mads Pedersen sluttede på en femteplads i løbet.

Tidligere i løbet så det ud til, at det var Michael Valgren (Astana), som skulle køre et flot dansk resultat hjem, men fra en position i det førende udbrud måtte den stærke jyde måtte se chancerne for en triumf falde, da han selv røg ud over styrtet efter mødet med en lygtepæl.

Løbet er i år blevet flyttet, så det ligger om onsdagen inden Flandern Rundt og midt i Den Flamske Cykeluge, som man kalder de største brostensklassikere i Belgien.

Dwars door Vlaanderen er også blevet et World Tour-løb, selv om det stadig er det mindst prestigefulde af de fire løb, som også omfatter Gent-Wevelgem, Tre dage ved Panne og Flandern Rundt.

Verdensmester Peter Sagan (Bora), der forleden sprintede sig til sejr i den 80. udgave af endagsløbet Gent-Wevelgem, og Philippe Gilbert (Quick-Step) var ikke til start i løbet, der ellers havde store navne med.

Med 49 kilometer igen var der samling i den forreste gruppe, der udgjorde feltet, og hvor mange af de øvrige store favoritter sad med.

Det lykkedes på et tidspunkt Alejandro Valverde (Movistar) at komme væk i regnvejret.

Den nylige vinder af Volta Ciclista a Catalunya fik en mindre gruppe med sig - heriblandt Mads Pedersen (Trek).

Bagved sad Astanas Magnus Cort i en gruppe, men den stærke danske sprinter kom aldrig helt op og kunne derfor ikke blande sig i afgørelsen.

Riis arbejdede i kulissen: Sådan sikrede han drømmeskiftet

Stortalent slået bevidstløs af vanvidsbilist: Husker ikke de sidste måneder

Afgjort på stregen: Verdensmesteren i ny stor klassiker-triumf