Vraget til Tour de France: I dag blev han dansk mester

Michael Mørkøv var stærk i afslutningen og vandt DM-guld i linjeløbet i landevejscykling søndag

Michael Mørkøv vandt spurten og det danske mesterskab i linieløb Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Michael Mørkøv vandt spurten og det danske mesterskab i linieløb Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Med velkendt snilde og en skrap spurt vandt Michael Mørkøv søndag sin karrieres andet danske mesterskab i landevejscykling efter stærkt forarbejde af holdkammeraten Kasper Asgreen på Quick-Step.

Løbets måske mest aktive rytter Mads Pedersen forsøgte med to kilometer til mål at komme først ind i målbyen Nysted, men Asgreen med Mørkøv i hjulet fik tvunget cyklerne forbi den unge Trek-rytter.

På de kringlede og smalle veje frem mod målstregen kunne de to ryttere fra det belgiske World Tour-mandskab ikke passeres.

I spurten vandt Mørkøv suverænt foran Niklas Larsen.

Rytterne kørte knap 220 kilometer på en flad og ikke specielt vindblæst rute på det sydlige Lolland, men løbet blev hårdt.

Juniorverdensmesteren Julius Johansen, som for tre uger siden blev dansk U23-mester, var en af fire kontinentalryttere, der rykkede væk tidligt i løbet.

De opbyggede over fire minutters forspring, før favoritterne trådte i karakter halvvejs i løbet.

Anført af Matti Breschel rykkede de udlandsprofessionelle med lidt over 100 kilometer tilbage frem i spidsen af hovedfeltet, og få minutter senere var feltet splittet i små grupper efter et hårdt ryk af Mads Pedersen.

Det var også begyndelsen på enden for de fire ryttere i front.

Senere - med 50 kilometer hjem - forcerede U23-verdensmesteren i enkeltstart, Mikkel Bjerg, igennem målområdet, og han fik to spurtstærke folk med i Rasmus Bøgh Wallin (ColoQuick) og Casper Pedersen (Aqua-Blue Sport).

Men den stærke trio måtte give fortabt, da Riwal og Virtu Cycling med mange ryttere besluttede at nulstille løbet med lidt over en omgang igen.

Chris Froome får ifølge Le Monde ikke lov at stille op i Tour de France. Foto: AP Cykling Medie-bombe: Chris Froome udelukket af Tour de France

Stig Tøfting forstår ikke, hvorfor Åge Hareide ikke har lavet om tidligere - og hvorfor gør han det så nu i en VM-knockout-kamp? Foto: Lars Poulsen VM 2018 Tøffe svarer Hareide igen: Jeg har kun lavet én fejl, Åge

4 kommentarer
Vis kommentarer