Vuelta-chok: Storfavorit smidt ud af løbet

Den italienske cykelrytter Vincenzo Nibali (Astana) er blevet smidt ud af cykelløbet Vuelta a Espana efter at have fået ulovlig hjælp på søndagens etape

Vincenzo Nibali kan vinke farvel til Vueltaen. (Foto: KHAN TARIQ MIKKEL)
Vincenzo Nibali kan vinke farvel til Vueltaen. (Foto: KHAN TARIQ MIKKEL)

Vincenzo Nibali kan glemme alt om af få oprejsning i Vuelta a Espana efter et skuffende Tour de France.

Italieneren er nemlig blevet diskvalificeret og smidt ud af løbet her til aften, efter tv-billederne viste, at han holdt fast i en hold-bil efter et styrt 30 kilometer før mål på anden etape.

Præsidenten for løbskommissærerne, Bruno Valcic, meddelte pressen om udelukkelsen her til aften.

Se også: Colombianer slår favoritterne i første Vuelta-udfordring

- Tv-optagelserne er meget klare. De viser, at Nibali har sin hånd på bilen over 100 meter. Så straffen er helt åbenlys. Vincenzo Nibali er udelukket fra løbet i år, udtaler han ifølge cyclingnews.

Astana havde håbet på, at Nibali kunne nøjes med en tidsstraf, men ifølge Valcic var der ingen andre muligheder end en udelukkelse.

- Jeg ved, at det var en hård beslutning for løbets komité, men tv-billederne er helt klare. Beslutningen fra løbskommissærerne var helt klar, at Nibali skulle diskvalificeres fra løbet, siger han. 

Astanas sportsdirektør, Alexandre Shefer, som kørte bilen, er også blevet smidt ud af Vueltaen. På 3. og 4. etape vil Astana kun være repræsenteret med en servicebil i feltet.

Nibali var på søndagens etape impliceret i et stort styrt med cirka 30 kilometer tilbage, hvilket betød, at han blev sat af hovedfeltet med mere end et minut.

Se også: Chris Froome får tophjælper med i Vueltaen

Italieneren kæmpede sig imidlertid tilbage og fik kontakt ti kilometer før målstregen. Men det var altså ikke sket på helt regulær vis.

Nibali mistede dog alligevel tid på etapen, da han havde problemer med at følge de bedste på den sidste skrappe stigning op mod målstregen.

Han var således 1.38 minutter efter colombianeren Esteban Chaves i førertrøjen. Men nu er Nibali helt slettet i regnskabet.

Den 30-årige Nibali vandt Vuelta a Espana i 2010. Han har også vundet de øvrige grand tours; Tour de France i 2014 og Giro d'Italia i 2013.

51 kommentarer
Vis kommentarer