Vuelta-dansker skal hjælpe Majka på podiet

Jesper Hansen får stor ros af kaptajn Rafal Majka. Danskeren har været med til at gøre en podieplads mulig

Rafal Majka har kørt et fortrinligt Vuelta d'Espana. Det skyldes blandt andet danske Jesper Hansen, der har været stærkt kørende. (Foto: AP)
Rafal Majka har kørt et fortrinligt Vuelta d'Espana. Det skyldes blandt andet danske Jesper Hansen, der har været stærkt kørende. (Foto: AP)

Tinkoff-Saxos kaptajn i Vuelta a España, Rafal Majka, ligger nummer tre i løbets samlede klassement, og det har han flere gange takket sin danske hjælperytter Jesper Hansen for.

Nu håber Majka, at han med hjælp fra Jesper Hansen og resten af holdet kan sikre sig en plads på podiet i det store etapeløb.

- Jeg har et stærkt hold med mig. Pawel Poljanski og Jesper Hansen har støttet mig i bjergene.

- De har været i stand til at holde mig sammen med favoritterne ind til de sidste kilometer, og på de seneste tre bjergetaper har de været meget vigtige, siger Majka i en pressemeddelelse fra det russiske cykelhold.

- Jeg vidste ikke, hvordan min form ville være efter Tour de France, og vi håbede på top-5. Nu sigter vi efter podiet. Det er stadig muligt.

- Jeg tænker slet ikke på at vinde løbet samlet, for det bliver meget svært, siger Majka.

Onsdag eftermiddag bliver det dog op til Majka selv at køre sig i stilling til en podieplads, når han skal ud på 38,7 kilometers enkeltstart.

Her skal han forsøge både at hente det ene minut og 35 sekunder, han er efter førende Joaquim Rodriguez (Katusha), og samtidig forsvare sit forspring på 16 sekunder ned til favoritten Tom Dumoulin (Giant-Alpecin).

- Dumoulin er favorit til at vinde Vueltaen, hvis du spørger mig. Han er specialist på enkeltstart. Jeg er en klatrer og ikke en enkeltstartsspecialist, men jeg har leveret nogle gode tider og forbedret mig i disciplinen gennem årene, siger Majka.

Tinkoff-Saxo-kaptajnen kører ud klokken 16.45 onsdag eftermiddag. Det er to minutter efter Dumoulin.

Se også: Storroser dansker i debut: Han kan køre med de allerbedste

0 kommentarer
Vis kommentarer