Vuelta-VANVID: Tilskuer overfalder rytter!

Maxim Belkov blev overfaldet af en tilskuer på vej op ad dagens stigning i Vuelta a España

Belkov fik en ubehagelig oplevelse på cyklen. Foto: All Over
Belkov fik en ubehagelig oplevelse på cyklen. Foto: All Over

Så har man da også set det med.

Det har i sandhed været en vanvittig torsdag i årets Vuelta a España. Det hele startede i nat, da der blev der sat ild til Lasse Norman og Aqua Blue Sports holdbus i nattens mulm og mørke.

Undervejs på etapen blev det så endnu mere dramatisk. Førende Chris Froome styrtede kort efter et cykelskift, men længere nede ad bjerget var det mere vanvittigt. En politimand skubbede en tilskuer ind i en motorcykel, fordi den overentusiastiske fan måske kom lidt for tæt på angribende Alberto Contador, men helt grelt stod det til længere bagude i cykelløbet, hvor Katusha-rytteren blev Maxim Belkov overfaldet af en tilskuer og væltet af sin cykel på vej op ad en af dagens stigninger.

Stakåndet og udtømt for energi knokler Maxim Belkov sig op over den stejle stigning på dagens etape i Vuelta a España. Den slagne Katusha-rytter kæmper sig op ad stigningen, da en tilskuer i rød t-shirt på den golde klippe tonser ind og overfalder Maxim Belkov, skubber ham af cyklen og ud af vejen og over barrieren.

Det både chokerende og skandaløse indgreb har da også fået Maxim Belkov til at ytre sig på Facebook.

Han skriver:

- I dag på den 12. etape på sidste stigning 1-2 kilometer før toppen blev jeg skubbet af en 'fan' i en rød trøje. Jeg fløj over hegnet og ned i 'zink pit' ('afgrunden'). Det er skandaløst og overhovedet ikke sportsligt. Måske har nogle en video af, hvad der skete.

Det viser sig, at der er fans, der har video af episoden. På grund af rettigheder til løbet kan vi ikke vise den omtalte situation, men man kan se, at den iltre og idiotiske tilskuer sekunder efter sit overfald bliver pågrebet af en guardia civil, spansk politi, og sandsynligvis er kommet til en 'kammeratlig samtale' på den nærmest liggende politistation.

Overfaldet på Belkov har naturligvis fået rystede ryttere til tasterne. Vores egen Michael Mørkøv var rasende på holdkammeratens vegne

- Hvad er der galt med folkene i Spanien ved Vueltaen? Det her er sindssygt, raser den danske rytter, som også i dag var en del af dagens lange udbrud.

En anden deltager i årets Vuelta a España Tobias Ludvigsson har også været til tasterne.

- Det her er vanvittigt. Hvad fanden, respekter venligst rytterne. Jeg håber, de finder den idiot, som gjorde det, skriver svenskeren.

- Det her er måske det mest vanvittige, jeg nogensinde har set, lyder det fra Chad Haga fra Team Sunweb, hvilket måske meget godt understreger det sindssyge i tilskuerens opførsel,

Til alt held slap Maxim Belkov fra det voldsomme overfald med små skrammer. Han gennemførte således etapen og melder sig selv i god behold på de sociale medier.

Contador i nyt heroisk angreb - Styrtet Froome i store problemer

'Kujonagtigt angreb i nat': Normans Vuelta-holdbus brændt af