World Tour-hold trækker stikket

Det schweiziske IAM Cycling lukker med udgangen af 2016, meddeler ejeren med dyb beklagelse

To World Tour-hold har nu meldt pas i forhold til 2017-sæsonen, nemlig Team Tinkoff og IAM Cycling. (Foto: AP).
To World Tour-hold har nu meldt pas i forhold til 2017-sæsonen, nemlig Team Tinkoff og IAM Cycling. (Foto: AP).

Pønser Bjarne Riis stadig på at lancere et World Tour-hold næste år, åbnede der sig mandag ekstra god plads i feltet, idet det schweiziske World Tour-mandskab IAM Cycling lukker og slukket ved årets udgang.

Dermed er der efter alt at dømme to licenser til World Touren ledige i næste sæson, idet Team Tinkoff - Riis' tidligere hold - for længst har annonceret, at holdet lukket ved årsskiftet. Direktør Stefano Feltrin arbejder febrilsk på at finde en sponsor, der kan føre holdet videre, når teamejer og hovedsponsor Oleg Tinkov forlader cykelsporten, men endnu er der ikke positive signaler at opfange.

IAM Cycling blev grundlagt og sponsoreret af rigmanden Michel Thétaz, som i lighed med Oleg Tinkov er en ivrig motionist og en passioneret cykelsportsentusiast.

Med dyb beklagelse har Thétaz meddelt ryttere og stab, at eventyret, som begyndte i 2013, slutter nu, lyder det i en erklæring, som teamet har publiceret på Twitter.

- Dette er et nederlag, som jeg tager det fulde ansvar for, siger Thétaz i pressemeddelelsen.

- Vi er nået til en milepæl i holdets udvikling med mulighed for at gå ind i en cyklus på tre år (World Tour-licens garanteret af UCI i tre år, red.), men det er umuligt for IAM Cycling, idet vi ikke har været i stand til at finde en medsponsor, lyder det.

- Det ville være utænkeligt at overveje at fortsætte på lavere niveau eller at spille en underordnet rolle i forhold til de store hold med budgetter på 12 millioner (euro = cirka 90 mio. kr., red.).

- Jeg ærgrer mig over denne situation, men jeg foretrækker at glæde mig over, hvad vi har præsteret i de seneste fire år, siger Thétaz.

Holdets største stjerne i år er australieren Heinrich Haussler, som blev nummer seks i Paris-Roubaix og nummer syv i Milano-Sanremo. IAM Cycling har vundet fem sejre i denne sæson.

Thétaz har tjent sine penge i finansverdenen, men nu er han - også i lighed med Oleg Tinkov - træt af at bruge sine egne penge på at finansiere et cykelhold.

Rygter går på, at Alberto Contador bliver ny mand hos Lampre-Merida efter denne sæson. (Foto: All Over Press) Cykling Rygte: Contador skriver med italiensk storhold

0 kommentarer
Vis kommentarer