Yates tabte tid efter stærkt favorit-angreb

Simon Yates tabte vigtig tid, da han blev angrebet af de øvrige favoritter på Giroens 18. etape, der blev vundet af Maximilian Schachmann

Simon Yates måtte slippe de øvrige favoritter og har nu blot et forspring på 28 sekunder ned til Tom Dumoulin inden de to sidste bjergetaper fredag og lørdag. Foto: Luk Benies/AP/Ritzau Scanpix
Simon Yates måtte slippe de øvrige favoritter og har nu blot et forspring på 28 sekunder ned til Tom Dumoulin inden de to sidste bjergetaper fredag og lørdag. Foto: Luk Benies/AP/Ritzau Scanpix

Efter flere angreb krakelerede Simon Yates i den lyserøde førertrøje på Giro d'Italias 18. etape.

Michelton-Scott-overraskelsen har ellers været suveræn opad i denne Giro, men da først Tom Dumoulin (Sunweb) og siden Chris Froome med halvanden kilometer til mål angreb på den sidste stigning, måtte han slippe.

Og forspringet på lidt under et minut til Dumoulin blev halveret til 28 sekunder, inden der fredag igen skal dystes i bjergene på en meget hård etape.

Bahrain-Meridas Domenico Pozzovivo og Froome er henholdsvis nummer tre og fire.

Pozzovivo er to minutter og 43 sekunder efter, mens Froome har tre minutter og 22 sekunder op til Yates.

- Yates modstod mit første angreb. Men så angreb Froome, og jeg forsøgte at følge efter, og så blev Yates sat.

- Det er selvfølgelig en god dag, men de to næste dage bliver anderledes og meget hårdere, siger Tom Dumoulin ifølge AFP.

18. etape var dog faktisk delt i to cykelløb, da 12 ryttere sad helt alene i front inden stigningen og havde lidt under et kvarters forspring til feltet med favoritterne.

Her trak Quick-Steps Maximilian Schachmann det længste strå, da han kørte over målstregen med god afstand til Ruben Plaza (Israel Cycling Academy) og Mattia Cattaneo (Androni-Sidermec).

Kindkys til Maximilian Schachmann efter sejren på 18. etape. Foto: Luk Benies/AP/Ritzau Scanpix
Kindkys til Maximilian Schachmann efter sejren på 18. etape. Foto: Luk Benies/AP/Ritzau Scanpix

Dermed var der dobbelttriumf onsdag og torsdag, da holdets italienske sprinter Elia Viviani onsdag vandt sin fjerde etapesejr i årets Giro.

Rytterne skulle ud på i alt 196 km fra Abbiategrasso til Prato, hvor det hele blev afgjort på en kategori-1-stigning op til målet i Prato Nevoso til sidst. 

I gruppen foran sad blandt andre Michael Mørkøv (Quick-Step), der kørte sig inde på en sjetteplads på etapen. 

19 kilometer før mål kørte Trek-rytteren Boy van Poppel væk fra frontgruppen og sad alene fremme med 30 sekunders forspring inde på stigningen. 

Med Mørkøv i front blev van Poppel kørt ind med 12 kilometer igen, og gruppen blev splittet på stigningen. Mørkøv holdt i begyndelsen fast blandt de forreste og arbejdede for holdkammeraten Maximilian Schachmann.

Med fem kilometer igen sad Schachmann alene fremme med Mattia Cattaneo, mens de havde ryttere lige bag sig. 

Inde på den sidste kilometer angreb Cattaneo flere gange for at komme af med Schachmann, men det lykkedes ikke og Ruben Plaza kom tilbage til de to, men Schachmann var urørlig til sidst.

Kevin Magnussen var 16. bedst på dagens anden træning. Foto: Jan Sommer Formel 1 Haas-problemer gjorde det svært for Kevin og Grosjean

Radamel Falcao var ingen succes i Manchester United. Foto: AP Fransk fodbold Tidligere United-stjerne i problemer: Fængsel og 70 millioner i bøde

1 kommentar
Vis kommentarer