Damgaard i ny rolle er klar til at bombe mod Sverige

Den hurtige bagskytte plejer at score mange mål mod de svenske målmænd

Ekstra Bladets dynamiske duo, Jan og Jan med efternavnene Kjeldtoft og Jensen, vurderer Danamrks chancer forud for aftenens kamp. Video: Lars Poulsen.

ZAGREB (Ekstra Bladet): Efter sine 11 mål mod Makedonien har Michael Damgaard på ingen måde ondt i skudarmen. Han er klar til at bombe løs igen mod Sverige i semifinalen, og han glæder sig over den nye rolle, han har fået på landsholdet.

Siden Spanien-kampen har vi set Damgaard blive sendt på banen i en knivskarp forsvars-angrebsudskiftning midt i Danmarks kontraløb, eller når holdet spiller hurtig midte.

- Det er et system, jeg heller aldrig selv har set før. Det er ret sjovt, og på en måde er jeg helt vild med det. Det er fedt allerede fra start at være en del af kampen.

- Er det noget, Nikolaj har fundet på, eller er det noget, i har udviklet sammen?

- Det er fuldstændig Nikolajs ide. Han kom med det til kampen mod Spanien. Det er superspændende, og så er det bare om at være skarp i hver eneste situation.

- Meningen er, at jeg skal gå direkte ind og angribe. Enten at komme til skud eller starte noget pres op for at se, om vi kan få et let mål. Lykkes det ikke, eller hvis bolden bliver slået i gulvet, løber jeg ud igen.

- Det er en ny taktik, og alt hvad der kan hjælpe os på vej er superfedt. Og hvis det ikke var mig, kunne det også være en anden, for vi har rigtigt dygtige individualister.

- Der er vel ikke mange, der er så hurtig på fødderne, som du er?

- Nogen gange kommer det også an på dagen, siger en grinende Michael Damgaard.

Han ser frem til at møde Sverige i semifinalen. Også til mødet med de to svenske målmænd, Andreas Palicka og Mikael Appelgren, som begge tjener til det daglige brød i Rhein-Neckar Löwen, som har Nikolaj Jacobsen som træner.

Med sin klub Magdeburg har Michael Damgaard haft mange møder med de svenske målmænd.

- Jeg kender dem ret godt fra Bundesligaen. Det er to utroligt dygtige målmænd, som supplerer hinanden rigtig godt, men jeg plejer da at lave en del mål mod Rhein-Neckar Löwen, siger Michael Damgaard.

Landin er problemet før EM-brag mod Sverige

Svensk mareridt inden Danmark-brag: Topscoreren sendt hjem