Annonce:
Annonce:

Dansk forhindringsløber er for langsom til OL-finaleplads

Anna Emilie Møller blev nummer 21 i de indledende heats i 3000 meter forhindringsløb og er ude af OL i Tokyo

24-årige Anna Emilie Møller deltog også ved OL i Rio for fem år siden. Foto: Antonin Thuillier/Ritzau Scanpix
24-årige Anna Emilie Møller deltog også ved OL i Rio for fem år siden. Foto: Antonin Thuillier/Ritzau Scanpix
Annonce:

Den danske forhindringsløber Anna Emilie Møller må for anden gang rejse hjem fra et OL efter de indledende heats i 3000 meter forhindringsforløb.

Blovstrød-løberens tid på 9 minutter og 31,99 sekunder rakte til en plads som nummer 21 ud af 41 løbere på tværs af de tre indledende heats, hvorfra 15 gik videre til finalen.

Hun deltog i det tredje og sidste af de indledende heats. Danskeren placerede sig midt i feltet til en start, men var ikke med i den sjove gruppe, da feltet knækkede over.

Hun kæmpede ihærdigt videre, men havde ikke farten til at nå op til de forreste eller til at nå i mål i en tilstrækkeligt hurtig tid til en finaleplads i Tokyos hede. Hun var cirka seks kunder fra en finaleplads.

- Jeg tror, at jeg løb op til det, som man kunne forvente af mig med den optakt, jeg har haft, siger Anna Emilie Møller.

Annonce:

Den 24-årige nordsjællænder har haft en udfordrende optakt til OL. Det er under fire uger siden, at hun pådrog sig en skade på en træningslejr og efter eget udsagn hverken kunne gå eller løbe uden store smerter.

- Jeg synes jo, jeg hører til i toppen. Selvfølgelig er det pisseærgerligt, at jeg ikke er i den OL-finale, som jeg synes, at jeg kunne have stået i, men jeg kan glæde mig over, at jeg kunne løbe uden smerter. Det har også været et af mine mål i lang tid.

- Jeg har haft så mange skavanker og skader siden februar 2020, så det har været halvandet år, hvor jeg ikke har kunnet komme ordentligt i gang, siger hun.

I den kontekst kunne hun glæde sig over at løbe sin hurtigste tid i sæsonen, om end den var over 18 sekunder langsommere end danskerens personlige rekord fra VM 2019.

Det er anden gang, at danskeren deltager ved et OL. For fem år siden formåede hun heller ikke at kvalificere sig til finalen ved legene i Rio.

Dengang brugte hun 9 minutter og 32,68 sekunder på at tilbagelægge distancen, og hun var altså lidt under et sekund hurtigere i Tokyo.

FAKTA: Sådan kom Danmarks OL-medaljer i hus

Søndag kom den tredje og fjerde danske OL-medalje i hus ved legene i Tokyo.

Svømmestjernen Pernille Blume blev nummer tre i finalen i 50 meter fri, hvor hun stillede op som forsvarende olympisk mester, mens Anne-Marie Rindom triumferede med guld i Laser Radial.

Dermed står Danmark nu noteret for en guldmedalje, en sølvmedalje og to bronzemedaljer ved legene.

---- ---- ---- ----

Her er et overblik over de danske medaljer ved legene i Tokyo:

* Guld

Sejlsport: Anne-Marie Rindom

Efter en nervepirrende medaljesejlads søndag tog Anne-Marie Rindom guldet i Laser Radial. Det er en flot forbedring af danskerens bronzemedalje fra OL i Rio i 2016. Især rivalen Marit Bouwmeester pressede danskeren, men hollænderen måtte slutteligt nøjes med bronzen.

Ingen.

* Sølv

Skeetskydning: Jesper Hansen.

Danskeren rejste sig fornemt efter en halvskidt start på OL. Danskeren fik akkurat klemt sig med i den olympiske finale på sjette og sidste mandat. Og i finalen leverede han fornemt og vandt sølv efter amerikaneren Vincent Hancock, der var helt suveræn med 59 træffere ud af 60 mulige i finalen.

* Bronze

Roning: Frederic Vystavel og Joachim Sutton, toer uden styrmand.

Duoen lignede på forhånd ikke et oplagt bud på en dansk medaljevinder, men imponerede ved OL. I det indledende heat og i semifinalen blev det til henholdsvis en første- og en andenplads, og så var finalebilletten hjemme. I kampen om medaljerne lagde danskerne sig tidligt blandt de forreste og holdt sig altså der helt frem til målstregen.

Svømning: Pernille Blume, 50 meter fri.

Den danske svømmestjerne var spået til at tage endnu en olympisk medalje, om end hun denne gang måtte svømme under mere bevågenhed og større pres end i Rio for fem år siden. Det tøjlede danskeren fint, og hun blev nummer tre i finalen i 50 meter fri. Hun var 0,14 sekunder fra Sarah Sjöström på andenpladsen og 0,4 sekunder fra Emma McKeon på førstepladsen.

Kilder: Ritzau, DIF.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: