Dansker bliver ældste majorvinder i Counter-Strike

Finn "Karrigan" Andersen førte søndag sit hold Faze til sejr i Antwerpen og skrev samtidig historie

Finn
Finn "Karrigan" Andersen vandt søndag sin første majortitel i Counter-Strike. (Arkivfoto) Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Mens danske Astralis er et stykke fra niveauet, som har sikret holdet fire majortriumfer, skrev en dansk spiller historie i computerspillet Counter-Strike søndag.

Finn 'Karrigan' Andersen, som har en fortid hos Astralis, førte sit hold Faze til sejr i årets første majorturnering, der er de største turneringer inden for spillet.

Ikke nok med at den danske ingameleader vandt sin første major, så skrev han sig ind i den relativt nye sports historie som den ældste majorvinder nogensinde.

Danskeren rundede i sidste måned 32 år, hvilket er en høj alder i spillet. Spillerne kommer oftest frem som ganske unge i teenageårene, men brænder til gengæld ud, inden de når 30 år.

Finn 'Karrigan' Andersen har dog aldrig været bedre, end han er nu. Han har styret sit hold til verdensranglistens førsteplads, og søndag nåede holdet et foreløbigt klimaks med sejren i Antwerpen.

Det ukrainsk-russiske storhold Navi var modstanderen i finalen, hvor Faze vandt første map efter overtid med 19-16, inden sejren blev sikret med en 16-10-sejr på andet map.

Sejren indbragte holdet cirka 3,5 millioner kroner i førstepræmie.

Danske Heroic og Copenhagen Flames nåede begge til kvartfinalerne i turneringen. Astralis måtte lade livet i det indledende gruppespil.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind