De bliver slået sammen

DBU og Spillerforeningen slår deres priser til årets fodboldspillere sammen i fremtiden

Pernille Harder har syv gange i alt og i de seneste seks år vundet Spillerforeningens pris som årets spiller. To gange har hun vundet DBU's tilsvarende pris. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Pernille Harder har syv gange i alt og i de seneste seks år vundet Spillerforeningens pris som årets spiller. To gange har hun vundet DBU's tilsvarende pris. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Følg Sport

Der bliver færre priser at uddele i dansk fodbold i fremtiden.

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen har hidtil uddelt hver sin pris til årets spiller hos både herrer og kvinder, men de bliver nu slået sammen.

Det skriver parterne i en fælles pressemeddelelse.

- Vi synes jo, at det var helt oplagt, at vi slog de to priser sammen, så der nu kun kåres én spiller som årets bedste hos både kvinderne og herrerne. Samtidig er det også et udtryk for, at vi har et godt samarbejde med DBU.

- Det vil fortsat være spillerne selv, der stemmer og dermed afgør, hvem der skal løbe med hæderen og skrive sig ind i historiebøgerne. Vi ved, at det betyder meget for dem, der vinder, når det er deres kolleger, der peget på dem, siger Michael Sahl Hansen, der er direktør i Spillerforeningen.

De fælles priser til årets spillere uddeles første gang 8. januar ved DR's årlige sportsshow.

I de nye kåringer må alle hold i de øverste rækker nominere op til fem spillere. De tre spillere med flest nomineringer kommer på stemmesedlen, og herefter stemmer spillerne som tidligere i Spillerforeningens kåring.

Ud over årets spiller vil også der også være fælles kåringer af årets talenter og årets spillere i de bedste danske ligaer for herrer og kvinder.

Pernille Harder og Kasper Schmeichel er de seneste vindere af Spillerforeningens priser som årets spillere. Sanne Troelsgaard og Pierre-Emile Højbjerg er de seneste vindere af DBU's tilsvarende pris.

Det er fuldstændig hat og brille

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.