Derfor er Christian den bedste siden Laudrup

Alle er udmærket klar over, hvor god Christian Eriksen, og alle ved, at han ville kunne blive en succes på ethvert hold i Europa, mener Jan Mølby

Jan Mølby har svært ved at se, hvilken klub der skulle passe bedre til Christian Eriksen end Tottenham. Foto: All Over Press
Jan Mølby har svært ved at se, hvilken klub der skulle passe bedre til Christian Eriksen end Tottenham. Foto: All Over Press
Følg Sport

DET HAR VÆRET FANTASTISK AT SE, hvordan Christian Eriksen er gået hen og er blevet en af de store profiler i Premier League. Og på landsholdet selvfølgelig.

Det er ellers ikke fordi, at jeg synes, at han har lavet store ændringer i sit spil eller, at der er nogen specifik ting, som han har forbedret væsentligt.

Og hans taktiske rolle, i hvert fald på klubplan, er også stort set den samme.

Men der er selvfølgelig flere små ting, og når det sker, så får det alligevel en stor betydning.

I Christian Eriksens tilfælde giver det de afgørende procenter, der har løftet ham fra at være en god spiller til at være en afgørende spiller.

Det er tydeligt, at Christian Eriksen er blevet løftet af at spille sammen med bedre spillere som Harry Kane, Dele Alli og Mousa Dembele i Tottenham.

Det har løftet Christian Eriksens niveau at spille sammen med spillere som Harry Kane. Foto: All Over Press
Det har løftet Christian Eriksens niveau at spille sammen med spillere som Harry Kane. Foto: All Over Press

DE KENDER HINANDEN SÅ GODT NU, og de kender hinandens kvalitet, at de stoler på hinanden. De forventer, at holdkammeraterne lykkes med de ting, de forsøger, og så sørger de hver især for at lave deres bevægelser og løb det splitsekund tidligere, fordi de simpelt hen regner med, at bolden nok skal komme.

Det er de ikke i tvivl om, og det har hjulpet både Eriksen, holdkammeraterne og Tottenham.

Dele Alli ved, at Christian Eriksen ser hans dybdeløb, også selv om han ikke altid vælger den løsning.

Jeg kan huske fra min egen tidlige karriere i Ajax, at Johan Cruyff gjorde meget ud af at sige, at vi bare skulle løbe derhen, hvor vi kunne se åbningen og så ikke bekymre os om, om han kunne lægge afleveringen. For vi kunne stole på, sagde han, at det kunne han. Og det kunne han.

Jeg synes også, at Christian Eriksen har fået afgørende mere mod, der gør, at han i mange situationer har en fantastisk timing. Eriksen tør at holde på bolden det halve sekund længere, så den direkte modstander bliver suget lidt tættere på – for så at blive overspillet.

Og lige netop i den fase af spillet passer Christian Eriksen helt perfekt til Premier League.

Med Christian Eriksens timing passer han til Premier League. Foto: All Over Press
Med Christian Eriksens timing passer han til Premier League. Foto: All Over Press

I ENGLAND ER PRESSET ALTID PÅ BOLDEN, og man bruger kun sjældent mandsopdækning på midten. Sådan har det altid været, for engelske spillere har altid kunnet arbejde.

Det var noget af det, jeg selv lagde mærke til fra starten, da jeg kom til engelsk fodbold. I vores træning var der stor fokus på, hvor bolden var, og hvor vi var i forhold til den, når vi trænede spilsituationer og dermed vores organisation. Meget større fokus end jeg var vant til fra Holland.

Det er stadig sådan i engelsk fodbold, selv om de fleste spillere og managere i dag er udlændinge.

Og den store fokus på bolden i holdenes defensive organisation er en gave for en spillertype som Christian Eriksen, som er ekstremt dygtig til sådan at glide lidt ubemærket rundt og finde rummene.

Og når han så modtager bolden, så ser det næsten altid ud som om, at han har masser af tid.

Det kan de bedste og mest intelligente spillere i Premier League, og Christian Eriksen hører til i den gruppe af spillere nu – samen med David Silva, Kevin de Bruyne og Eden Hazard.

Christian Eriksen stråler for Danmark, hvor fansene gerne ser ham skifte til Barcelona eller Real Madrid. Foto: Jens Dresling
Christian Eriksen stråler for Danmark, hvor fansene gerne ser ham skifte til Barcelona eller Real Madrid. Foto: Jens Dresling

JEG KAN GODT FORNEMME, at der i Danmark nu bliver talt om et muligt klubskifte til en af de spanske giganter.

Og jeg kan som nævnt ved andre lejligheder godt se, at Tottenham på et tidspunkt kan få problemer med at vinde de trofæer, der gør, at de bedste spillere – heriblandt Christian Eriksen – ikke begynder at søge væk.

Det kan godt være, at han selv har eller på et tidspunkt får et ønske om at prøve sig selv af i enten Barcelona eller Real Madrid eller et tredje sted.

Men lige nu har jeg svært ved at se en bedre klub end Tottenham for Christian Eriksen. Det har jeg virkelig.

Han nyder enorm respekt i Tottenham – fra medspillere, fra manager, fra fans og fra modstanderne – og han har ikke længere noget, han skal bevise i forhold til sine kvaliteter.

Alle er udmærket klar over, hvor god han er, og alle ved, at han ville kunne blive en succes på ethvert hold i Europa.

Han er klart den bedste danske spiller siden brødrene Laudrup.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.